[6N] Polo krzywo stojące przednie koło.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

[6N] Polo krzywo stojące przednie koło.

Post autor: Dareczek185 »

Witam wszystkich mam problem z moim Polo nie znam całej histori auta ale coś pewnie był od strony kierowcy bo pochyło stoi mi koło przewiercałem amortyzator bo brakowalo regulacji a koło leżało bokiem prawie.w Samochodzie wymieniłem

-Sprężyny
-Amortyzatory
-Końcówki kierownicze
-Sworznie wachacza
-Tuleje i gumy na wachaczu
-Górne mocowanie amortyzatora łożsko z gumami

Praktycznie wszystkio wymienione dziwi mnie sprawa ze zacisk hamulcowy ma luz moge go rękĄ złapać i na 2 mm przesówać mimo że jest dokręcony być może zacisk jest od innego Vw golfa itp ale to na marginesie ? przymierzam się do wymiany drążków kierowniczych idących od maglownicynie mam już pomysłów czemu krzywo stoi te koło.Ktoś jakieś sugestie ma ?
Ostatnio zmieniony 04 sie 2016, 10:27 przez Dareczek185, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Zrób i wklej tutaj fotki tego krzywo stojącego koła. Możliwe, że trzeba będzie wymienić wahacz, albo sanki.
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

Dziś zrobię dodam że wymienię Drążki kierownicze bo mam luz i stuk z lewej strony właśnie te koło co krzywo stoi oraz podkręcę regulacyjną śrubę maglownicy trochę .. amorek przewiercony na max jak tylko można żeby koło odchylić
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

Zdjęcia słabo wychodzą. Dodam że amorek z lewek od kierowcy przewiercony do maximum możliwości aby śruba trzymała porównując 2 koła lewe lezy( zmieniałem opony teraz na 185 to tak niewidać jak wcześniej jak były 165 na przodzie)

Lewa strona krzywa
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/u3Xc ... zyolO1cqaN
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/DWh0 ... jqr2RunFE2

Prawa Strona Prosta
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/lt3v ... 3KIe56fXmI

Lewa krzywa
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/aZ5Y ... EzXLXXy3Dv
Ostatnio zmieniony 04 sie 2016, 12:09 przez Dareczek185, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Oba koła stoją pionowo.Opisz jakoś inaczej o co dokładnie chodzi. Bo z tego co piszesz i pokazujesz na źle wklejonych zdjęciach nie wiele widać.
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

skoro musialem przewiercac na maxa amorka zeby uzyskac troche regulacji wiec to tez swiadczy ze cos jest nie tak. 2 strona pasażera jest idealna kolo stoi pinowo regulacja nie wiercona .. zdjeciem ciezko uchwycic szczegolnie ze teraz mam 185 kola wstawione na 165 lepiej bylo widac.. powiem tak po swojemu to co bylo wymienione napisalem już wyzej a kolo mimo przewiercenia amorka i wycheleniu na maxa regulacji nie stoi rowno w pionie a delikatnie jest pochylone gora chowa sie w amorka. patrzac z przodu auta widac ze strona pasazera rowniotko stoi a od kierowcy lezy jakies na oko 0.5-0.8 cm roznicy

na tych zdj najlepiej widac a jak od przodu robie żeby 2 uchwycic kola ciemne wchdozą
w sloneczny dzien moze by wyszły

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/DWh0 ... jqr2RunFE2
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/lt3v ... 3KIe56fXmI
Ostatnio zmieniony 04 sie 2016, 12:31 przez Dareczek185, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Mówiąc wprost chcesz powiedzieć, że jedno koło ma negatyw i nie stoi pionowo.
Proponuję wejść pod kanał i pomierzyć odległości (te na oko takie same).
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

Jak to ci wytłumaczyć koło (bez wiercenia amortyzatora) na max regulacji wyglądało jak na tym zdjęciu przykładowego auta po wierceniu dopiero pomogło ale nie stoi w dalszym ciągu pionowo jak strona przeciwna.zresztą kto wierci amortyzatory żeby kąt koła ustawić?? Czy ktoś miał taki przypadek i mógłby się wypowiedzieć ?

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/eqLS ... AEBFzQU8te
m
maclaz
Początkujący
Początkujący

Post autor: maclaz »

A byłeś na zbieżności i ustawieniu kątów? Co Ci tam powiedzieli?

Weź zrób normalne zdjęcia od przodu.
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

Panowie zdjęcia zrobię jak będzie pogoda. Co do zbieżności nie byłem bo wydam 100zł i powie że nie ustawi bo koniec regulacji ustawienia kąta .. tak jak pisałem przy wymianie od pasażera amorka itd koło odrazu równo stało a od kierowcy położone było mimo maxymalnego odchylenia koła na regulacji więc przewiercałem coś jest pogięte może .. drążki wymienię bo to zostało stuka coś dopiero potem zbieżność
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Dareczek185 zrób zdjęcie z przodu gdzie widać oba koła. Jak wrzucisz zdjęcie na fotosik nie dawaj linka do usunięcia tylko do obejrzenia . Z przodu czyli jak dla przykładu tu:

Obrazek

Bo z tego co piszesz prawe koło jest tak | a lewe czyli z przodu powinno to wyglądać tak | .
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Dareczek185

moze byc zalozony jeden amortyzator z 6n2, ja mam u siebie w 6n2 amortyzatory przod z 6n z adapterami pod lozyska i mialem taki sam problem tylko na odwrot, u mnie byl za duzy "pozytyw", w twoim przypadku jesli amortyzator lewy jest z 6n2 (ktory wyglada tak samo a wbrew pozorom jest inny) bedzie kolo stalo w negatywie...
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

[quote="Jaco-"]Dareczek185 zrób zdjęcie z przodu gdzie widać oba koła. Jak wrzucisz zdjęcie na fotosik nie dawaj linka do usunięcia tylko do obejrzenia . Z przodu czyli jak dla przykładu tu:

Obrazek

Bo z tego co piszesz prawe koło jest tak | a lewe czyli z przodu powinno to wyglądać tak | .[/quote]

Dokładnie stoi jak piszesz wygląda tak patrząc jak twoje zdjęcie Pasażer | .Kierowca

Amorki od 6n1 Firma BILSTEIN nówki zakładałem, mam zapasową Zwrotnicę założę zobaczę może ona jest winna ktoś kiedyś w coś uderzył no i zamówiłem drążki kierownicze 2 sztuki bo podczas jazdy delikatnie stuk idzie od str kierowcy a na wybojach to już wogle jak by coś nie dokręcone było uczucie , wymienione prawie wszystko oprócz magla i drążków. będę pisał wymieniał i zbieżność na końcu dopiero
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote="Dareczek185"]ygląda tak patrząc jak twoje zdjęcie Pasażer | .Kierowca [/quote] Tylko moje zdjęcie zrobiłem przechylony na lewą stronę (patrząc na wprost auta) stronę , dlatego wydaje się że lewe koło jakby było pochylone a takie nie jest.

Czy tnie ci opony od wewnątrz ?
Awatar użytkownika
Dareczek185
Newbie
Newbie

Tnie oponę tylko ta krzywa strone w 2 mies do ograniczników ścielo z 2 tys km przejechane

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”