[9n3] Popękany licznik -zamiana obudowy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
franc

[9n3] Popękany licznik -zamiana obudowy

Post autor: franc »

Witam od jakiegoś czasu rozkleja mi się licznik odchodzi szybka jest to dość denerwujące ,chciałem zmienić licznik lub przełożyć wnętrzności z mojego do innej obudowy czy to jest do zrobienia ?
Czy ktoś rozbierał licznik i czy da się to przełożyć ?
Czy może lepiej kupić cały inny licznik ?
nr mojego licznika 9Q0920803S
Na olx widziałem liczniki o tym samym numerze różniące się literą na końcu np E co to znaczy ?
dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Przednia szybka licznika nie jest przyklejona a jedynie przykręcona więc bez problemu wymienisz ją na każdą z inną z licznika od 9N3. Demontaż jest bardzo prosty - odkręcenie kilku srubek i odpięcie kostek.
f
franc

[quote=""Bartosz85""]Przednia szybka licznika nie jest przyklejona a jedynie przykręcona więc bez problemu wymienisz ją na każdą z inną z licznika od 9N3. Demontaż jest bardzo prosty - odkręcenie kilku srubek i odpięcie kostek.[/quote]
Dzięki kupiłem licznik o nr 6Q0920802G
będę przekładał rozumiem że będzie potrzebna jakaś adaptacja ale czy bez niej po zamontowaniu auto będzie działało ?
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Przecież wystarczy przełożyć tylko szybkę. Oryginalny licznik zostaje więc nic nie trzeba programować.
f
franc

[quote=""Bartosz85""]Przecież wystarczy przełożyć tylko szybkę. Oryginalny licznik zostaje więc nic nie trzeba programować.[/quote]
Tak tak będzie najprościej
ale skoro cały licznik będę miał inny z takimi chromowanymi ramkami wokół zegarów to może właśnie go założyć bez dłubania .

Już po zabiegu wszystko pasuje czas operacji 20 min .
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”