Zapewne czegoś takiego nie ma, ale chciałem się spytać bardziej doświadczonych kolegów jakie zawieszenie wybrać w połączeniu z felgami, aby wyglądało i było praktyczne. Czyli żądnego cięcia itp.
Marzą mi się felgi Atiwe 13" (szerokość 6 lub 7") i myślałem o zawieszeniu MTS przód -60 i tył -40. Podchodzi to bez kombinowania?
Dzięki. Obecnie chcę felgi 13" szerokość 6 cali. Pytanie, czy na zawieszeniu -60 przód i -40 tył nie będzie mega dziury pomiędzy kołem a rantem? Podpowie ktoś?
[quote=""And1""]nie będzie mega dziury pomiędzy kołem a rantem?[/quote] zalezy jaka opone dasz.
ja na gwincie nie mam prześwitu na oponie 145/60/13 na feldze 8j z przodu i musiałem wyciąć błotnik.nie miałem zawieszenia (chyba) takiego -60/40 kupiłem to na czym siedziało ala to wyrzuciłem na złom, były felgi 7 i 8 j na oponach 175/50/13 i 2cm luzu było pomiedzy opona a blotnikiem i z przodu wystawalo okolo 7mm
Atiwe występowały również w 13x6 szerokości. Nawet można kupic 3 sztuki na olx
Jeżeli chodzi o obniżenie 60/40 słabo bedzie to wyglądać z 13 calową felgą. Jak już coś do tego zestawu lepiej pasuje 14x6 i opona 155/55/14 i wtedy wygląda to całkiem w miarę. Przy 13 calach musi być już gwint