[6N] Niedziałający brzęczyk świateł, przycisk resetowania km

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raen
Raczkujący
Raczkujący

[6N] Niedziałający brzęczyk świateł, przycisk resetowania km

Post autor: raen »

Cześć, mam pytanie czy da się jakoś łatwo wymienić ten brzęczyk od świateł? Chciałbym to mieć ponieważ już nie raz zdarzyło mi się zostawić samochód z włączonymi światłami... Drugie pytanie czy da się naprawić przycisk od resetowania kilometrów? Niestety prawdopodobnie też nie działa bo klikając go nie resetują się kilometry przez co nie mogę usunąć napisu "SERVICE INSP".
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 7:48 przez raen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Łatwo zależy dla kogo- oba elementy są przylutowane i konieczne jest rozbrajanie licznika.
Jeden i drugi element da się naprawić, kwestia części zamiennych i umiejetnosci.

PS. nie napisałes jaki masz licznik- poliftowy z wskaźnikiem paliwa i temp po środku na górze ?
r
raen
Raczkujący
Raczkujący

Dokładnie tak, licznik po lliftcie z wskaźnikami paliwa i temp. na górze. Ile mogą kosztować te dwa elementy? Nie muszą być oryginalne mogą być zamiennik? Jeśli by ktoś posiadał manual jak to zrobić lub schemat które to elementy to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie ich :)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

http://www.kampfkeks.com/Tacho_Blau.html to bedzie pomocne.
Przycisk to groszowa sprawa w sklepie elektronicznym.
Jeśli chodzi o brzęczyk, to takie cos znalazłem -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=483290

Albo kupic licznik- czesto za grosze mozna dostac i podmienic wybrane elementy
r
raen
Raczkujący
Raczkujący

Jeszcze takie pytanko, czym kierować się przy wyborze licznika? Widzę że ceny około 60 złotych więc nie wiem czy jest sens bawić się w lutowanie. Przy wyborze ważne jest tylko to żeby wyglądał tak jak powinien czy jeszcze coś jak np. pojemność silnika?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”