Witam dziś nabiłem w moim Polo 6n2 klimę do pełna. Niestety ona nie daje oznak życia, kiedyś jak przekrecałem do zapłonu było słychać strzykanie, teraz nic.
Co to może być? Jak na razie klima wgl nie rusza, po ustawieniu temperatury leci i tak ciepłe powietrze.
Dodam, że mam 1.4tdi i climatronic.
Istnieje opcja "szukaj" a klima była opisywana na forum multum razy.
[quote="kyosti"] było słychać strzykanie, teraz nic.[/quote]
Zapewne miałeś na myśli sprzęgło sprężarki, które przy włączeniu klimy robi właśnie takie "cyk". Nie słychać bo zwyczajnie nie dochodzi prąd. Przyczyn nie działania sprzęgła sprężarki może być wiele, ale najczęstsze to elektromagnes albo czujnik ciśnienia. Nie opisałes szczegółowo co się dzieje oprócz tego. Wentylator się włącza? Jeśli nie to klima też nie ruszy. Nikt nie jest duchem świętym żeby wiedzieć co akurat u Ciebie nawalilo.
Sprawidzłem bezpieczniki pod kierownicą - są ok
Te na akumulatorze w tej plastikowej skrzynce - też ok
Z tego co wiem nie działa mi wiatrak, powiedziano mi przy napełnianiu klimy.
Czy niesprawny wiatrak może blokować załączanie się sprężarki?
Pytanie chodzi o wiatrak na chłodnicy jak dobrze rozumiem? W 6n2 nie ma drugiego, pytam o to ponieważ znam przypadek, że był drugi.
[quote="kyosti"]Sprawidzłem bezpieczniki pod kierownicą - są ok
Te na akumulatorze w tej plastikowej skrzynce - też ok
Z tego co wiem nie działa mi wiatrak, powiedziano mi przy napełnianiu klimy.
Czy niesprawny wiatrak może blokować załączanie się sprężarki?
Pytanie chodzi o wiatrak na chłodnicy jak dobrze rozumiem? W 6n2 nie ma drugiego, pytam o to ponieważ znam przypadek, że był drugi.[/quote]
Tak w 6n2 jest jeden wiatrak przy chłodnicy. Jak nie działa to na bank sterownik wentylatorów. Miałem to samo.