Panowie nie straszcie kolegi.Jestem na etapie zamawiania golfa ,przerobiłem w negocjacjach z 10 salonów w Polsce.Swoje polo serwisowałem od nowości w ASO w Świdnicy.Złego słowa o nich nie powiem,ceny trzeba negocjować,patrzyć jakie czynności są wykonywane w ramach przeglądów,z czego można zrezygnować itd.Jeśli chodzi o zakup to są tam Panowie z którymi warto rozmawiać,w przeciwieństwie to wielu innych salonów vw.
Adrian_Malbork
Po 1.Nie wprowadzaj kolegi w błąd z przedłużoną gwarancją,jest to od jakiegoś czasu już fabryczna gwarancja bez wyłączeń.Kiedyś obsługiwała to firma ubezpieczeniowa z której vw zrezygnowało.
Po 2.Przy kupnie auta, to ty wybierasz opcję serwisu QG0 lub QG1,nie narzucają ci tego sami.
Po 3.Czyli jeśli wybierzesz Longlife-jedziesz do nich 2 razy na 4 lata,ja jeździłem polo ze swoim olejem i filtrami i taki przegląd kosztował mnie 240zł

oczywiście vw Świdnica nigdy nie robił problemów.
Po 4.Prowadzę rozmowy właśnie z nimi, na temat zaliczkowania nowego auta i jeśli kolega wpłacił im zaliczkę a nie zadatek bo to ogromna różnica,to wina leży po stronie salonu bo nie wywiązali się z terminów i można spokojnie zrezygnować z zakupu-zaliczka w pełni zostanie zwrócona.Jeśli nie zrezygnuje, to oczywistym jest że będą proponowali jakąś rekompensatę.Akurat w tym salonie pracują odpowiedni ludzie z którymi warto rozmawiać,a wynegocjuje się naprawdę dużo w tej sytuacji.Bez nacisków.Ja brałbym dodatkową gwarancję+pakiet przeglądów.
Pozdrawiam.