Mam pytanko - w zasadzie to mnie teraz naszło bo jezdze tak z tym chyba kilka lat
Czy na zdjeciu wszystko jest ok ? Czy ta rura nie powinna do konca wchodzic - nawet chcialem tak przesunac do konca ale tak srednio sie da - wyglada na to ze niby tak ma byc. Choc wedlug mnie to dziwne.
Wszystko jest w jak najlepszym porządku, nie masz się czym martwić To jest rura, która doprowadza ciepłe powietrze, żeby silnik szybciej się nagrzewał.
[quote=""kuba90876""]Wszystko jest w jak najlepszym porządku, nie masz się czym martwić To jest rura, która doprowadza ciepłe powietrze, żeby silnik szybciej się nagrzewał.[/quote]
No ale czy ta rura nie powinna być nałożona do końca ? Trochę to dziwne, że tam jest taka szpara. Wy też tak macie ?
Jak powiedział Kuba - nie masz się czym przejmować. Ja wogóle nie mam osłony kolektora i rura doprowadzająca powietrze jest luzem tylko w okolicy. Ciepłe powietrze do gaźnika jest przydatne tylko zimą, i nawet jeśli masz tą szparę to różnica temp. powietrza zasysanego pod a nad osłoną będzie w zasadzie zerowa - innymi słowy sztuka dla sztuki.