W sumie temat był już poruszany na forum..ale szukałem i nie znalazłem odpowiedzi.
A mianowicie....w zeszłym tygodniu wymieniłem zużytą linkę sprzęgła(bez samoregulatora) na nową z samoregulatorem firmy Cofle. Wszystko pięknie śmigało przez ok 60 km. Później miałem problem z wbiciem wstecznego. Pomogło kilkukrotne ściśnięcie samoregulatora na lince. Pomogło - na kilkadziesiąt kilometrów...dzisiaj jadąc w korku praktycznie nie mogłem wbić żadnego biegu...doturlałem się na parking, ściśnięcie samoregulatora na lince i wszystko pięknie działa...zero problemu z biegami.
Czy Waszym zdaniem nowa linka jest już uszkodzona? Czy lepiej wrzucić taka z ręcznym nastawianiem?
[quote=""ZeroOne""]Ja mam z ręczną w 1.4 16v i jest bardzo dobrze.[/quote] A jak ją założyć ? Nie trzeba nic przerabiać? Ja mam taką z samoregulatorem ale nie jestem zadowolony zbyt z jej działania. Silnik 1.4 16V AUA a skrzynia EDT chyba. Dolny wybierak.
[quote=""Jaco-""]ZeroOne napisał(a):
Ja mam z ręczną w 1.4 16v i jest bardzo dobrze.
A jak ją założyć ? Nie trzeba nic przerabiać? Ja mam taką z samoregulatorem ale nie jestem zadowolony zbyt z jej działania. Silnik 1.4 16V AUA a skrzynia EDT chyba. Dolny wybierak.
[/quote]
Ogólnie problemu z założeniem linki z regulacją ręczną to nie ma, wszystko pasuje. Wymienia się tak samo jak standardową linkę. Jedynie to trzeba się trochę pobawić żeby sprzęgło dobrze wyregulować.
Ja w sumie zakupiłem już linkę z ręczną regulacją, ale narazie ta z samoregulatorem zaczęła dobrze pracować.
[quote=""majkel0908""]Ogólnie problemu z założeniem linki z regulacją ręczną to nie ma, wszystko pasuje. Wymienia się tak samo jak standardową linkę[/quote] A mi mechanik mówił że jest kupę przeróbek.
[quote=""mariusz 6n2""]no dobra, a teraz pytanie, czy linka sprzęgła w ''angliku'' jest ta sama co w wersji europejskiej czy inne są? chodzi mi o samoregulującą[/quote]
ostatnio szukałem linki do swojego i z tego co widziałem to do "anglika" była o parę milimetrów dłuższa. Chyba ok 20 mm różnicy wychodziło.