[9N] Demontaż wkładki zamka drzwi kierowcy

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

M
Maciek11
Newbie
Newbie

[9N] Demontaż wkładki zamka drzwi kierowcy

Post autor: Maciek11 »

Witam. Jak wymontować wkładkę zamka z drzwi kierowcy w Polo IV, silnik 1.2, 2002r, 5drzwiowy. Jest jakiś poradnik jak zdemontować boczek w tym aucie i wygarnąć wkładkę ? . Dzięki :)
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam
Żeby wyciągnąć wkładkę, nie trzeba demontować boczka. Wystarczy odkręcić jedną śrubę z boku drzwi, zgodnie z opisem:
Obrazek
Opis z książki "Sam Naprawiam VW POLO"

Pozdrawiam
M
Maciek11
Newbie
Newbie

bardzo dziękuję :). jest gdzieś na forum taka kniżka czy trzeba szukać po księgarniach :grin: ?
M
Maciek11
Newbie
Newbie

Podpowiem dla potomnych. Bardzo uważajcie z wykręcaniem owej śruby. Wynalazca tego beznadziejnego patentu nie określił jasno i wyrażnie o ile obrotów trzeba ją wykręcić efektem czego pierścień wpadł do środka i spoczął sobie na dole poszycia drzwi. O ile wydobyć mi się go udało odchylając delikatnie blachę pod tapicerką , o tyle żeby go zamontowac z powrotem to już trzeba wszystko rozebrać . Gratuluję idiotyzmu niemieckim konstruktorom :good:
R
RobsonVariant
Newbie
Newbie

Post autor: RobsonVariant »

Witam, podepnę się pod temat mam zamiar założyć nowe klamki z zamkami jeśli kupię te czarne z allegro to da się bez problemu zamienić same rękojeści tych klamek na moje ponieważ mam czerwone polo i klamki są w kolorze, aktualnie mam klamki bez zamków i dlatego wymieniam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”