Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś zdjęcie jak zamocowane są dystanse głośników w drzwiach przednich w Polo 6n2 ?
Podczas naprawy cięgien lusterka zauważyłem że u mnie głośnik jest przykręcony bezpośrednio do tapicerki drzwi. Przez co jadąc i trochę głośniej grając słychać tzw,,pierdzenie,, (drży tapicerka). Rozglądałem się za dystansami i już mam coś ale jak to tam jest zamocowane to nie wiem.
[quote=""Jaco-""]Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś zdjęcie jak zamocowane są dystanse głośników w drzwiach przednich w Polo 6n2 ?
Podczas naprawy cięgien lusterka zauważyłem że u mnie głośnik jest przykręcony bezpośrednio do tapicerki drzwi. Przez co jadąc i trochę głośniej grając słychać tzw,,pierdzenie,, (drży tapicerka). Rozglądałem się za dystansami i już mam coś ale jak to tam jest zamocowane to nie wiem.[/quote]
[quote=""Gaary""] jak chcesz kleić g***o do g***na [/quote] To co pokazałeś w 6n to jest klejonka. Nie wiem czy masz Polo a jak masz to zapewne nie pokażesz jak to jest zamocowane bo przecież trzeba zdjąć boczek a to prawie pół dnia roboty dla Ciebie :-D
Nie ma dedykowanych z MDF, a plastikowe, to jak pisał turzol:
[quote=""turzol""]Wystrzegać należy się pseudo-dystansów fabrycznych z plastiku. Midbass MUSI być sztywno osadzony, a nie latać jak szmata w plastiku, bo odbija się to momentalnie na jakości i sile kicka.[/quote]
Natomiast Łojek wrzucił instrukcję samodzielnego zrobienia dystansów:
[quote=""Łojek""]ORI mocowanie czy to do 3D czy 5D to kupa, miękki plastik, w ogóle nie trzyma głośnika.
Ja u siebie wziąłem blachę alu 350x350mm, 3mm grubości, wyciąłem w niej otwór na głośnik,
dokręciłem 3 pierścienie z MDF klejone wikolem, wszystko poskręcałem długimi wkrętami na wylot,
a całość przykręciłem śrubami M5 do drzwi, dając nakrętki samokątrujące.[/quote]
Daj koniecznie znać, jak zamontowałeś, bo jestem na tym samym etapie - w przyszłym tygodniu zakładam nowe głośniki na dystansach MDF (36mm wysokości)[/quote] Żadne z MDF . Kupiłem dedykowane jak na tych aukcjach do Polo 6n2 na drzwi przednie. Pasują bez żadnego rzeźbienia jak przeczytałem w tym wątku. W drzwiach są otwory montażowe z plastikami w które wystarczy wkręcic wkręty i dystans jest zamocowany solidnie. Wyciąłem otwory w wygłuszeniu i przykręciłem głośniki obrzeżami docisnąłem wygłuszenie.