[9N] doposarzenie golasa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Rogo952
Początkujący
Początkujący

[9N] doposarzenie golasa

Post autor: Rogo952 »

Witam, posiadam od niedawna polo 9n jednak z opcji posiadam tylko climatic... Zalezaloby mi na centralnym i elektryce szyb, najbardziej na centranym najlatwiejsza opcja to zakup gotowego zestawu jednak wolałbym zrobić to na oryginał (przycisk w drzwiach itd.). Chciałbym aby ktos mi doradził, pomógł co kupic jak to zrobić zeby to miało rece i nogi czy wystarczy ze kupie graty i wiazki czy bede musiał zmieniac jakis moduł komfortu.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,po pierwsze zdejmij tapicerkę drzwi kierowcy i zobacz czy są wiązki kabli do centralnego i do szyb,będziesz wiedział czy masz czy trzeba będzie kupować. Dostań się do modułu komfortu, spisz jego numery i zobacz na internecie czy obsługuje centralny i szyby (powinien),jeśli nie to musisz zakupić taki co obsługuje. Do tego zakup gratów czyli siłowniki centralnego,jeśli szyby to też przełączniki,silniki szyb najlepiej z całym mechanizmem podnośnika oraz inne tapicerki drzwi-bez otworów na korbki,wiązki kabli jak nie masz. Ogólnie jak na pierwszy raz to trochę roboty będzie,ale do ogarnięcia :)
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jak golas to modułu komfortu nie znajdzie. Do centralnego zamka to potrzebuje 5 lub 3 zamków w zależności od wersji. Niestety ori siłownik jest zintegrowany z zamkiem. Do tego wiązki i moduł komfortu. Generalnie moduł komfortu obsługuje też szyby i centralny. Do szyb jeszcze podnośniki elektryczne wiązki i panele sterowania na drzwi nowe boczki bez dziur. Najtaniej to znaleźć rozbitka bez silnika i przekładać co potrzeba ale pracy sporo.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
Rogo952
Początkujący
Początkujący

dokładałem szyby i lusterka ele w starym clio w ktorym musiałem demontowac cała deske, aby zmienic wiazke pod nia wiec tu raczej roboty mniej tylko chciałem sie upewnic co na pewno bedzie mi potrzebne, czyli nie szukac modułu komfortu ? co do zakupu czesci to zeby to w jakichs rozsadnych pieniadzach dorwac to innej opcji niz rozbitek czy cos zeby wszystko z 1 auta wyjac nie widze mam wersje 3d
Awatar użytkownika
Rogo952
Początkujący
Początkujący

sprawdzałem i nie mam wyprowadzonych wiazek, jaki moduł komfortu teraz kupic ?
Awatar użytkownika
BadBoyKamil
Newbie
Newbie

Post autor: BadBoyKamil »

Witam. Moje polo tez było golasem co do modułu komfortu; jesli nie znajdziesz jakiegos rozbitka to po samym module nic nie zdziałasz. a kupywac cała wiazke auta za 400zł by wyciagnac z niej wiazke do modułu (który kupisz uzywany nawet za 15zł) niewarto. Co do elektrycznych szyb 2003 roczniki polo 9n posiadały silniczki z modułami które podpinało sie pod moduł bsi, ewentualnie mozna podpiac uniwersalne silniczki przerobic przyciski na stykowe i wszystko dajesz pod plus i minus w stacyjce by diałaty po przekreceniu kluczyka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”