[6n2] Problem z wycieraczkami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
StefanTG
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Problem z wycieraczkami

Post autor: StefanTG »

Mam od pewnego czasu problem z pracą przednich wycieraczek, nagle przestał działać tryb czasowy wycieraczek, a także na 1/2 biegu - po jego wyłączeniu wycieraczki stają w dowolnym miejscu na szybie...

Z tego co dowiedziałem się przeglądając inny temat na forum, winowajcą uszkodzonego trybu czasowego może być uszkodzony przekaźnik, jednakże pozostaje problem ze stawaniem wycieraczek w dowolnym miejscu. Czy miał ktoś z was podobną sytuację, może jednak nie jest winny przekaźnik, a sama manetka/ ewentualnie silniczek ?
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

Mam podobny problem. Dziś odebrałem auto od blacharza, po ponad 2 tygodniach. Wycieraczki działają jak uruchomię je ze spryskiwaczami ale też stają w połowie szyby. Bez włączania spryskiwaczy, mogę ruszyć manetką tylko w dół i wtedy włącza mi się tryb kiedy uruchamiałem ją o jeden stopień w górę. Szybka praca i czasowa, jeden ruch wycieraczek na kilka sekund, nie działa, a sama manetka bardzo ciężko chodzi...
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

[quote=""Gallo""]Mam podobny problem. Dziś odebrałem auto od blacharza, po ponad 2 tygodniach. Wycieraczki działają jak uruchomię je ze spryskiwaczami ale też stają w połowie szyby. Bez włączania spryskiwaczy, mogę ruszyć manetką tylko w dół i wtedy włącza mi się tryb kiedy uruchamiałem ją o jeden stopień w górę. Szybka praca i czasowa, jeden ruch wycieraczek na kilka sekund, nie działa, a sama manetka bardzo ciężko chodzi...[/quote]
No to juz wiesz co trzeba wymienić :mrgreen:
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

Dziś rozebrałem, styki się popaliły, aż jak włączyłem, żeby sprawdzić to zaczęło się lekko dymić od manetki. Jutro wpada nowa :P
S
StefanTG
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: StefanTG »

Ciekawe czy u mnie to tez manetka ....
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”