[ALL] Pielęgnacja nowego lakieru

Chcesz upiększyć swoje auto? A może pochwalić się przeprowadzonymi zmianami? Tu możesz to zrobić.

Moderator: Global Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: paul.walker »

Oczywiscie niemajac o tym pojecia ,naogladalem sie filmow ,filmikow o polerowaniu mechanicznym . Wzialem wiertarke ,pad polerski i jakis srodek do polerowania .Robilem to bardzo delikatnie nienaciskajac na lakier ,nie na pelnych obrotach, Wszystko bylo super mega dopoki niezaczalem wycierac na sucho . Pod slonce widac tak jakby przejscia pada polerskiego i rozne zalamania . Wiadomo spier@@@@em sprawe teraz pytanie jak to naprawic ? czy mam wydac kupe kasy na porządna maszyne do polerki i to jeszcze raz przejechac ,czy sa jakies mniej drastyczne metody ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""paul.walker""]Wzialem wiertarke ,pad polerski[/quote]
pierwszy błąd
[quote=""paul.walker""]jakis srodek do polerowania[/quote]
drugi bład
[quote=""paul.walker""]jak to naprawic ?[/quote]
oddać specialiście
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Marcin86c o wielki mistrzu hejtów musze ci przyznac ze wiele wniosles do tematu o dzieki ci wielkie :bow:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no sory ale napisałem tylko prawdę...chcesz to rób sobie więcej szkód zamiast oddawać komuś kto się na tym zna... wiertarka jest do wiercenia, a nie polerowania auta
nawet nie wiesz ile osób się będzie śmiało z twojego "polerowania auta"

kolega zajmujący się tym na co dzień we własnej firmie co chwila poprawia takie partactwo po innych (także firmach)
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Z racji tego ze robie sobie remont mieszkania i czesto bywam w castoramie ,kupilem sobie polerke http://allegro.pl/polerka-samochodowa-1 ... 72382.html identyczna jak ta . Moje pytanie brzmi jak zaczac zabawe w polerowanie samochodu tą maszyną ? jest gdzies jakis manual .Wiadomo ze musze sie zaopatrzyc w pasty 3m . Ale jak zacząc na jakich obrotach ,a na jakich skonczyc ? Przeglądam filmy na youtube ale kiepsko jest to tam pokazane
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""paul.walker""]Z racji tego ze robie sobie remont mieszkania i czesto bywam w castoramie ,kupilem sobie polerke http://allegro.pl/polerka-samochodowa-1 ... 72382.html identyczna jak ta . Moje pytanie brzmi jak zaczac zabawe w polerowanie samochodu tą maszyną ? jest gdzies jakis manual .Wiadomo ze musze sie zaopatrzyc w pasty 3m . Ale jak zacząc na jakich obrotach ,a na jakich skonczyc ? Przeglądam filmy na youtube ale kiepsko jest to tam pokazane[/quote]

http://www.detailer.pl/blog/2011/01/pol ... ing-world/
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

zabieram sie za artykuł ,a wy jakich najczesciej past polerskich uzywacie ?
Awatar użytkownika
MarcinSk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MarcinSk »

Ja osobiście używam MENZERNA zwykle 3 teraz mam zestaw 500 + 2500 + 4000.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2016, 15:59 przez MarcinSk, łącznie zmieniany 1 raz.
B
Boro
Newbie
Newbie

Post autor: Boro »

Panowie, jakie średnie ceny usługi polerki kloszy?
mówisz VW myślisz Polo
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Panowie temat rzeka w tym wątku, jednak mam konkretne pytanie:

Wiem, że szampon nie zastąpi czyszczenia glinką, ale może mi ktoś polecić szampon (bez wosku) nie musi być z górnej półki który bardzo dobrze usunie brud z lakieru? Oczywiście lakier później zostanie zabezpieczony....
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

ADBL Cola
m
m4d4g4sk4r
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: m4d4g4sk4r »

Rise & Shine Big Apple