[6C] Ludzka zawiść i złośliwość - uszkodzenie lakieru

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
LukeRayman
Newbie
Newbie

[6C] Ludzka zawiść i złośliwość - uszkodzenie lakieru

Post autor: LukeRayman »

Od 3 miesięcy jestem posiadaczem nowego Polo 6C. Parkuję go pod blokiem na parkingu z bramkami. Dzięki temu tylko mieszkańcy mojego bloku mogą tam parkować. Gdy samochód jest zaparkowany, bramka leży na ziemi, gdy miejsce się zwalnia, bramkę stawiamy pionowo i zabezpieczamy kluczem.

Jednak ktoś prawdopodobnie z zawiści i złośliwości postanowił nam w nocy bramkę za samochodem postawić. Rano przy wyjeżdżaniu z parkingu zorientowaliśmy się o tym dopiero w chwili, gdy nasze Polo w tą bramkę uderzyło! Wyobraźcie sobie nasz ból - nowy samochód, o którego tak bardzo dbamy, przez czyjąś złośliwość ma teraz trzy wgłębienia na zderzaku i pęknięcie na ramce tablicy. :(

Wgłębienia te nie są duże, praktycznie ledwie zauważalne. Ale jednak są i pierwsza moja myśl - trzeba to zabezpieczyć przed rdzą. Pewnie wybierzemy się do ASO, żeby na to spojrzeli i ocenili. Myślicie, że uda się to zrobić na gwarancji? Czy taka naprawa może dużo kosztować?

Obrazek
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Na gwarancji raczej Ci tego nie zrobią, bo to wg mnie pod gwarancję nie podchodzi. Ja bym korzystał z AC
m
mnocon
Newbie
Newbie

Post autor: mnocon »

jedynie AC, niestety pewnie ktos sie swietnie bawil.
jesli to masz ma zderzaku to nie zardzewieje bo to plastik :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”