[quote=""(vw)ojtek""]Dla potomnych:
Gwint pasuje z: Polo 9n, fabi 1 i 2, audi a2, audi a1, vw fox, seat ibiza każda generacja. Ja mam z audi a3 8l czyli golf 4 leon wspomniana a3 i chyba octavia, jest twardszy i da się niżej zejść

więc możliwości są ogromne, a i w cenach i modelach można powybrzydzać. Ważna rzecz, to w przypadku wrzucania takiego jak ja czyli np z Golfa, trzeba zwrócic uwagę na mocowanie łącznika staba, bo może go nie być, a jest konieczne

[/quote]
Cześć
Panowie a sprawa w drugą stronę wygląda podobnie tzn. Gwint z 6R będzie pasował do 9N? Znalazłem na portalu aukcyjnym gwint Weiteca (zółte sprężyny z helperami), który został zdjęty z polo 6R. Właściciel twierdzi, że jest po niskim przebiegu i w bardzo dobrym stanie. Inny użytkownik wystawił też Weiteca (pojedyncze zielone sprężyny) zdjętego z polo 9N ale ten już po samych zdjęciach widać, że jest trochę w gorszej kondycji. Po zdjęciach ciężko stwierdzić czy gwinty są identyczne czy nie. Jedyne co zauważyłem, to że inaczej wyglądają uchwyty "chyba na przewody hamulcowe". Jak myślicie nie będzie problemów z założeniem takiego gwintu do mojej polówki?
Pozdrawiam