[6r] zawieszenie gwintowane

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marekezg
Raczkujący
Raczkujący

[6r] zawieszenie gwintowane

Post autor: marekezg »

Witajcie !
Z racji tego, że "amorki" są już na wyczerpaniu, planuję zakup zawieszenia gwintowanego i z tego powodu mam kilka pytań.
1) Od jakich samochodów ewentualnie może pasować jeszcze zawieszenie do tego modelu (2009r 5drzwi) ?
2) Czy jest sens kupowania używanego zawieszenia ?
3) http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 50219.html czy tego typu zawieszenie się sprawdzi ?
Pozdrawiam !
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

1. pakuj dedykowane do modelu bez kombinowania
2. tak ale markowego np KW, Weitec, AP
3. najtańszy produkt który nie zapewnia zbyt wiele komfortu i trwałości, lepiej dołożyć do AP
(
(vw)ojtek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: (vw)ojtek »

Dla potomnych:

Gwint pasuje z: Polo 9n, fabi 1 i 2, audi a2, audi a1, vw fox, seat ibiza każda generacja. Ja mam z audi a3 8l czyli golf 4 leon wspomniana a3 i chyba octavia, jest twardszy i da się niżej zejść :) więc możliwości są ogromne, a i w cenach i modelach można powybrzydzać. Ważna rzecz, to w przypadku wrzucania takiego jak ja czyli np z Golfa, trzeba zwrócic uwagę na mocowanie łącznika staba, bo może go nie być, a jest konieczne :)
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

ja mam gwint AP do sprzedania, świeżo ściągnięty gdyż polówkę sprzedaje
Awatar użytkownika
Groszek9N
Newbie
Newbie

Post autor: Groszek9N »

[quote=""(vw)ojtek""]Dla potomnych:

Gwint pasuje z: Polo 9n, fabi 1 i 2, audi a2, audi a1, vw fox, seat ibiza każda generacja. Ja mam z audi a3 8l czyli golf 4 leon wspomniana a3 i chyba octavia, jest twardszy i da się niżej zejść :) więc możliwości są ogromne, a i w cenach i modelach można powybrzydzać. Ważna rzecz, to w przypadku wrzucania takiego jak ja czyli np z Golfa, trzeba zwrócic uwagę na mocowanie łącznika staba, bo może go nie być, a jest konieczne :)[/quote]

Cześć
Panowie a sprawa w drugą stronę wygląda podobnie tzn. Gwint z 6R będzie pasował do 9N? Znalazłem na portalu aukcyjnym gwint Weiteca (zółte sprężyny z helperami), który został zdjęty z polo 6R. Właściciel twierdzi, że jest po niskim przebiegu i w bardzo dobrym stanie. Inny użytkownik wystawił też Weiteca (pojedyncze zielone sprężyny) zdjętego z polo 9N ale ten już po samych zdjęciach widać, że jest trochę w gorszej kondycji. Po zdjęciach ciężko stwierdzić czy gwinty są identyczne czy nie. Jedyne co zauważyłem, to że inaczej wyglądają uchwyty "chyba na przewody hamulcowe". Jak myślicie nie będzie problemów z założeniem takiego gwintu do mojej polówki?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MoRToN
Newbie
Newbie

Post autor: MoRToN »

Witam,

nie chce zakładać nowego tematu - może ktoś mi odpowie ;)

Od czego pasują sprężyny do polo 6R, powyżej lista zawieszeń które można montować, ale czy same sprężyny np od 9N czy od każdej ibizy będą pasować do amorów 6R?
Obrazek
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

[quote=""MoRToN""]Witam,

nie chce zakładać nowego tematu - może ktoś mi odpowie ;)

Od czego pasują sprężyny do polo 6R, powyżej lista zawieszeń które można montować, ale czy same sprężyny np od 9N czy od każdej ibizy będą pasować do amorów 6R?[/quote]

Pasować będą na pewno z Seata Ibizy i Skody Fabii produkowanych w latach 08-15. Przy kupnie ważne jest sprawdzenie max. nacisku na przednią i tylną oś - zgodnie z naklejką na progu, widoczną po otwarciu przednich drzwi kierowcy :P
(np. do 1.4 TSI są twardsze sprężyny niż do 1.2 TSI czy 1.4 w benzynie :P).
Na stronie Eibach jest to zawsze podawane w opisie: http://www.eibach.pl/eibach-volkswagen-polo-(6r,-6c)-e10-85-024-01-22-pi-1968.html ;)
Awatar użytkownika
MoRToN
Newbie
Newbie

Post autor: MoRToN »

Ok, dzięki za podpowiedź.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”