[6N1] Lusterka boczne z anglika - da radę przestawić?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Qadrat
Newbie
Newbie

[6N1] Lusterka boczne z anglika - da radę przestawić?

Post autor: Qadrat »

Poprzedni właściciel z racji stłuczki poszedł "po taniości" i założył do Polówki lusterka z anglika (elektryczne). Regulacja działa ale jest problem tego typu, że regulacja na boki już się skończyła, szkło jest przesunięte do końca a i tak w lusterku widzę za dużo samochodu.

Czy lusterka w Polo są uniwersalne? Kiedyś w Escorcie tak miałem, że mechanik coś pogrzebał w środku lusterka i zmienił się zakres regulacji z angielskiego na europejski bo tam na Anglię i EU szły takie same. Różniły się tylko jakimś elementem, który wystarczyło odwrócić. W Polówce też takie coś jest?
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Nie wiem, jak jest w 6N, ale ja w 6N2 założyłem prawe lusterko od anglika i przerobiłem delikatnie, żeby widzieć kawałek auta.
Po zdjęciu szkła masz dostęp do silniczka, który trzyma się na 3 śrubkach. Wykręciłem tę najbardziej zewnętrzną (stojąc przodem do prawego lusterka śrubka była ~na godzinie 3) i założyłem dłuższą dokładając pod silniczek kawałem małej tulejki. Dzięki temu silniczek jest bardziej przygięty do samochodu i ustawiając szkło maksymalnie widać kawałek samochodu.
Awatar użytkownika
PTMP93
Newbie
Newbie

Post autor: PTMP93 »

Poszła łapka już wiem co zrobić żeby nie wymieniać prawego lusterka na oryginalne ;)

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Moje Polo - Blue Devil :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”