[6N] Stuki? W okolicy lewego koła.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
Fikssu2
Raczkujący
Raczkujący

[6N] Stuki? W okolicy lewego koła.

Post autor: Fikssu2 »

Wracałem z dziewczyną w nocy z miasta i w około domu poświrowałem trochę na ręcznym i w pewnym momencie gdy już przestałem usłyszałem jakby szorowanie w okolicy koła czy jakby tłuczenie (nie wiem jak to określić). Na poczatku pomyslałem ,że przegub ale raczej wykluczam to bo przegub to by przy skręcaniu trzeszczał.. Drugą możliwość jaką wziąłem pod uwagę to piasta? (czy tam łożysko na kole) Bo gdy jechałem prosto to też jakby ocierało cos ,trzeszczało.
Teraz najlepsze.. Odwoziłem o 6 rano tatę do pracy i gdy nacisnąłem rękoma na maskę nad lewym kołem to właśnie tak jakby trzeszczało i się ździwiłem.. Wsiadam do polo i nagle słychać takie jakby głośniejszy stuk niż na początku ,wyjeżdżam z garażu i przy cofaniu jeszcze było z sekundę coś takiego słychać i co najlepsze te stuki ustały.
Przez całą drogę jechałem z otwartą szybką i bez radia i nie było nic słychać nawet gdy najechałem specjalnie na dziurę. Gdy odstawiłem moje polo i znów zacząłem dociskać maskę nad lewym kołem (mowa cały czas oczywiście o kole od strony kierowcy) to nic nie było słychać.. I co to mogło być?
Jakieś pomysły? Sprężyna amortyzatora mogła pęknąć? :roll:
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

kup sobie rower jak jeździć nie umiesz :D po za tym masz takie coś jak stacje diagnostyczną jedz i zobacz co to, a nie płaczesz
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
F
Fikssu2
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Fikssu2 »

Akurat z tym ,że jeździć nie umiem to bym polemizował w nic nie walnąłem ni nic ,po prostu ni z gruchy ni z pietruchy tak miałem a napisałem na forum by spytać może ktoś będzie wiedział o co chodzi lub miał podobny przypadek. Tak więc z pełnym szacunkiem ale Twój komentarz był nie potrzebny i poza tym dobry offtop ;)
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Sprawdź wspomnianą przez siebie sprężynę. Mi jak pękła to też stukało, do czasu, aż wypadła. Ułamał się kawałek około 10 cm. Oczywiście w takim wypadku trzeba wymienić sprężynę (wymienia się parami).
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”