[9N3] dodatkowe głośniki montaż

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nikon50
Newbie
Newbie

[9N3] dodatkowe głośniki montaż

Post autor: nikon50 »

Witam serecznie
Kupiłęm w 2006r w salonie polóweczkę z zestawem nagłośnieniowym wybrałem blaupunkta
ale mam zamontowane tylko 2 głosniki z przodu drzwi.
chcę kupić i zamontować z tyłu.
Jak należy zdemontować pustą maskownicę na drzwiach (żeby zbytnio nie było śladów)podłączyć aby grało.
dziękują za info i poświęcony czas
pozdrawiam
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Musisz zdjąć cały boczek drzwi,ja też to przerabiałem i dałem spokój bo nie ma doprowadzonych przewodów w miejsce głośnika.No i trzeba dokupić blendy,są w media markt.
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pablosky »

Witaj,

Radziłbym jednak oprzeć się na oryginalnych blendach vw, miałem ten sam problem tylko w trzydrzwiowym sportlinie '06. Fabrycznie były tylko głośniki w drzwiach i wysokotonówki w słupkach. Kumpel ma serwis alarmów i montuje radyjka, rozebrał tylny boczek i okazało się że tam pasują tylko oryginalne wkłady+ spinki+blendy, najśmieszniejsze jest to że nawet maskownice muszą być wymienione bo fabryczne są bez przelotu :shock:. Kupiłem oryginały i wszystko pasi, gra i buczy. Maskownice były zgrzewane od wewnątrz, więc trzeba rozebrać boczek i na gorąco wyciągnąć maskownice.
Koszt nie był powalający na kolana, w tylnych drzwiach powinno być łatwiej, choć głowy nie dam.

Pozdr
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2009, 15:43 przez Pablosky, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm
Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Też to przerabiałem. Gra nie warta świeczki, trzeba kupić specjalne "spinki", śruby, stelaż głośnika, ciągnąc kable, rozlutować i wlutować nowe blendy, wyciąć dziury na głośniki wysokotonowe.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”