układ zapłonowy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
Lukas787
Newbie
Newbie

układ zapłonowy

Post autor: Lukas787 »

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z vw polo 96r. 1,4 60KM z instalacja LPG [(sekwencyjna) stag 300] Mianowice na zimnym silniku auto przechodzi na gaz i jak gwaltownie dodam gazu to szarpie nim dopiero jak silnik sie nagrzeje do prawie 90st. to chodzi w miare ok. Świece to tutela(poradzono w warsztacie LPG), przewody nowe sentech, zmienilem kopulke i palec. Po wymianie kopulki i palca silnik pracowal znakomicie (jak rakieta) lecz w nocy deszcz padal i rano bylo to samo, tak jak by wilgosc sie gdzies dostawala? Dodatkowo koncowki kabli psykalem srodkiem, ktory ma nie dopuszczac do zawilgocenia elemnetów. Mimo to dalej na zimnym silniku szarpie i to czasami dosc mocno. Instalacja LPG jest dobrze ustawiona, serwis LPG twierdzi ze to cos w ukladzie zaplonowym. Co robic ? jest sposob zeby sprawdzic ktora z czesci jest uszk. czy wymieniac wszystko po kolei (caly aparat, cewka)????? Pozmóżcie
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

a na benzynie tez szarpie :?:
L
Lukas787
Newbie
Newbie

Na benzynie jest to w bardzo malym stopniu odbierane. Głównie usterka wystepuje na LPG
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

sprawdz jak wyglada cewka zapłonowa,byc moze łapie gdzies wilgoc i dlatego tak sie zachowuje,moze jest gdzies uszkodzona,odkrec i zobacz

[quote=""Lukas787""]serwis LPG twierdzi ze to cos w ukladzie zaplonowym[/quote]

najwidoczniej tak musi byc ,ale ja bym odrazu nie wymieniał,ewentaulnie podjedz do jakiegos znajomego ktory ma vw ,cewki sa pratycznie w kazdym aucie takie same oprocz VR6 ,podmien i zobacz jak sie auto bedzie zachowywac ;)
L
Lukas787
Newbie
Newbie

Panowie do kompletu nowa cewka BERU sytuacja sie nie zminia nadal szarpie, pomożcie bo nie wiem juz co to moze byc???
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

ja bym jeszcze podjechal na vaga sprawdzic czy nie ma jakis błedów
L
Lukas787
Newbie
Newbie

VAG'iem chyba nic nie zdzialam bo juz raz bylem na czyszczenie i adaptacje przepustnicy i bledow nie bylo. No ale spróbuje jeszcze raz sprawdzic VAG'iem - was prosze jeszcze o jakies pomysly. POMOCY
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

może magicy polecili ci świece tuteli do lpg? jedno-elektrodowe
zmień na NGK i powinno hulać.
Kolega miał taki problem w golfie 3, miał świece do LPG specjalne niby, tyle że 1 elektrodowe
do tych samochodów czyli vw mają mieć 3 elektrody, do AEX wchodzą NGK BUR6ET
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”