Jak podłączyć tylne głośniki do polo 6n.

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Mrkordek
Newbie
Newbie

Jak podłączyć tylne głośniki do polo 6n.

Post autor: Mrkordek »

Witam chciał bym podłączyć dwa głośniki do mojego polo 6n z tylu na półce w podsufitce i nie wiem jak kable pociągnąć i do czego je mam podłączyć jestem w tym zielony czy ktoś by mógł mi pomoc? Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

jak nigdy tam głośników nie było to musisz pociągnąć kable od radia do samego tyłu
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

[quote=""Mrkordek""]z tylu na półce w podsufitce[/quote]
To w podsufitce czy na półce? Obstawiam ze chodzi Ci o instalację jak tu http://images47.fotosik.pl/546/e06533dd89305c37med.jpg
Powiedz kolego jaki masz budżet, gdyż montowanie głośników w półkę to nieopłacalna inwestycja, tym bardziej jesli masz/planujesz mieć suba w bagażniku. Dźwięk będzie zniekształcony a ciśnienie które wytwarza sub po prostu sprawi, że te głośniki nie będą grały poprawnie. Lepiej zainwestować w dobry zestaw odseparowany na przód :) Przewody głośnikowe najlepiej pociągnąć po progach (ściągasz listwy progowe i pod nimi są ułożone inne przewody), przez tylną kanapę aż do bagażnika ;)
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkordek
Newbie
Newbie

na półce sorki :p, narazie jestem właścicielem polo od miesiąca i przeprowadzam powoli w nim zmiany takie jak odświeżanie felg tapicerki, montowanie zamka centralnego itd myślałem właśnie o zamontowaniu 2 głośników w półce. Moje polo posiada tylko dwa głośniki fabryczne z przodu pod szybą (czy jak to tam sie nazywa) i także powoli planuje w nim je wymienić także je, zastanawia mnie czy np jakość dźwięku zależy głownie od głośników czy od radia które także mam fabryczne :). Budżet jak to budżet żeby nie za dużo i żeby porządnie to zrobić a nie marudzić ze jest klapa, nie chce władować w moje polo jakiegoś mega wzmacniacza itd i zrobic z niego maszynki do muzyki tylko żeby był przyjemny dźwięk przestrzenny troche a nie jak teraz brzęczy i trzeszczy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

W takim razie odpuść sobie głośniki w półkę, a załatw sobie mocowania głośników i boczki drzwi na przód i kup sobie zestaw odseparowany(helix, hertz, powerbass, rockford, jbl lub dla mniej wymagających jakies blaupunkty), najlepiej wygłusz drzwi np. mata GMS lub dynamat. Porządne głośniki z wygłuszeniem drzwi zagrają całkiem przyzwoicie, a z wzmacniaczem jeszcze lepiej.
Ori głośniki z przodu na podszybiu + jakieś głośniki w półkę to zły pomysł, będziesz głownie słyszeć dźwięk z tyłu, a przecież nie o to chodzi :)
Jakość dźwięku zależy od głośników jak również od radia ;)
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkordek
Newbie
Newbie

Dzieki wielkie pewnie tak zrobię :D!
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Poczytaj sobie w dziale car audio tu jest mnóstwo informacji o tym co wybrać, jak podłączyć itp :)
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”