[6n2] Podłączenie świateł dziennych zamiast drogowych.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Wystarczylo tylko odpowiednio przepiac kabale i po sprawie. Spotrkanie policji to pikuś. Problem bedzie jak spotkasz na drodze jakeigos pijaka i go rozjedziesz to prokurator nie bedzi emial litosci dla ciebie. Obys umnie nie wyladowal w zakladzie karnym w Goleniowie choc unas jest najgorsza recydywa z kraju przysylana. ale dostaniesz ze 3 lata za takie grzebanie to moze sie odechce. Oby moje slowa sie nigdy nie sprawdzily i obys jezdzil cale zycie bez nawet zadrapania ale pamietaj ze moz ekeidys kogos oślepiles i ten drugi biedak wyladowal choc tylko w rowie a ty sie do tego przyczyniles i nieswiadomy pojechales dalej a ten biedak mial i auto rozwalone i problemy. Jezcze raz tfu i akysz zeby sie nie sprawdzilo. Pozdrawiam w nowym roku.
g
grex
Newbie
Newbie

Post autor: grex »

Jaco- pisze:Widzę że chyba nikt nie montował takiego urządzenia w 6n2 lub nie ma go na forum.
Kolego ja na temat tych modułów świateł dziennych zamiast długich pisałem na forum już w 2012r i to ja zapoczątkowałem temat modułów drl stanowiących alternatywę do lampek ledowych które w mojej ocenie tylko szpecą zderzak.
Moduł w moim 6N2 jest tego samego producenta kupiony na allegro i świecą tak samo jak pokazałeś na swojej polówce.
Dodatkowo zrobiłem drobną przeróbkę instalacji elektrycznej aby nie świeciła się kontrolka świateł długich jak świecą światła dzienne.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote=""grex""]Dodatkowo zrobiłem drobną przeróbkę instalacji elektrycznej aby nie świeciła się kontrolka świateł długich jak świecą światła dzienne.
[/quote]
A jak to zrobiłeś? A może można by było zrobić aby było podświetlenie licznika ? W sumie mnie aż tak nie przeszkadza że świeci.
g
grex
Newbie
Newbie

Post autor: grex »

[quote=""Jaco-""][quote=""grex""]Dodatkowo zrobiłem drobną przeróbkę instalacji elektrycznej aby nie świeciła się kontrolka świateł długich jak świecą światła dzienne.
[/quote]
A jak to zrobiłeś? A może można by było zrobić aby było podświetlenie licznika ? W sumie mnie aż tak nie przeszkadza że świeci.[/quote]
W kwestii zlikwidowania świecenia kontrolki długich przy włączonych dziennych to musiałem jechać do elektryka gdyż to było ponad moje amatorskie zdolności.
Z tego co wiem elektryk montował dodatkowy przekaźnik aby prąd z modułu nie cofał się do kontrolki a jak mrugasz długimi czy są włączone długie na stałe to świeciła cały czas.
Co do podświetlenia zegarów to nie da się tego zrobić gdyż są zasilane z obwodu świateł pozycyjnych, w końcu jak się jeździ w dzień na dziennych to podświetlenie zegarów nie jest potrzebne bo widać wskazania. Nie sądzisz?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote=""grex""]Z tego co wiem elektryk montował dodatkowy przekaźnik aby prąd z modułu nie cofał się do kontrolki[/quote]
Tu można by było chyba dać tylko diodę prostowniczą . [quote=""grex""]Co do podświetlenia zegarów to nie da się tego zrobić gdyż są zasilane z obwodu świateł pozycyjnych[/quote]
Zatem daję sobie spokój i zostaje jak jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”