[9n] Wyciekanie płynu do spryskiwaczy, tylna wycieraczka

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

s
swierku7
Newbie
Newbie

[9n] Wyciekanie płynu do spryskiwaczy, tylna wycieraczka

Post autor: swierku7 »

Witam wszystkich,
jeżdżę Polo 9n z 2003 r. Od jakiegoś czasu występuje u mnie dziwny problem. Mianowicie, przy użyciu spryskiwacza tylnej szyby płyn nie jest dostarczany na szybę. Dodatkowo wycieka on cały ze zbiornika płynu. Przy używaniu spryskiwaczy przednich problem nie występuje. Ma ktoś pomysł? Zaznaczę, że oddałem samochód na przegląd w tym kierunku i nie znaleziono uszczerbku w instalacji (a przynajmniej tak twierdzą). Dziwne jest jednak dla mnie to, że jakiś czas temu wszystko działało jak należy. Kolejną dziwną kwestią jest wyciekanie całości płynu. Rozumiem, że tylny spryskiwacz może nawalić, jednak czy to jest powodem pobrania całego płynu i wylania go? Na przodzie wszystko jest ok. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
j
jamajka
Newbie
Newbie

Post autor: jamajka »

Sprawdź czy nie masz mokrego dywanika za kierowcom.
d
deadhoff
Newbie
Newbie

Post autor: deadhoff »

Przewód (taka złączka) który biegnie od pompy wody do tylnej klapy jest rozłączony. Miałem ten sam problem, całość płynu wylatywało tuż pod zbiornikiem. Odkręć prawe nadkole (patrząc od przodu) aby dostać się do zbiornika i pompy. Potem to szukaj w którym miejscu biegnie przewód na tył. Bodajże biegnie pomiędzy akumulatorem, a silnikiem. Najlepiej robić to w dwie osoby, przy czym jedna włącza tylny spryskiwacz, a druga szuka przecieku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”