[6n2] Brak napięcia z akumulatora na kostce ISO

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wojciu_
Newbie
Newbie

[6n2] Brak napięcia z akumulatora na kostce ISO

Post autor: wojciu_ »

Tak jak w tytule - VW Polo 6n2.Od dłuższego czasu mam mały, lecz irytujący problem. Otóż moje radio nie zapamiętuje ustawień. Prosta sprawa -> brak napięcia na kostce ISO. Znalazłem w końcu trochę czasu, wyjąłem radio, sprawdziłem i faktycznie trafna diagnoza. Niestety dalej (mam przewody złączone kostką) również brak napięcia na przewodzie który podłączony jest bezpośrednio do akumulatora.

Teraz pytanie do ludzi, którzy lepiej znają budowę VW Polo. W jak najprostszy sposób sprawdzić, w którym miejscu przewód, który cały czas powinien znajdować się pod napięciem, jest przerwany? Czy muszę rozbierać jakieś elementy deski czy da się to jakoś obejść? Jeżeli tak to czy mógłbym prosić o odnośnik do innego tematu lub prosty manual? Będę niesamowicie wdzięczny za pomoc, ponieważ konfiguracja radia za każdym razem przy wsiadaniu do samochodu jest niesamowicie irytująca.
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Tzn jeśli chcesz sprawdzić w którym miejscu przewód jest przerwany to można wróżyć, albo mieć relfektometr lub podobne urządzenie, które potrafi wykryć na którym metrze bieżącym przewodu jest przerwa. Ale to mi się wydaje kompletnie bez sensu, najszybciej by było, gdybyś sobie przeciągnął dodatkowy przewód z akumulatora.

Jeżeli już chcesz szukać, to możesz się pobawić. Rozbierz tunel środkowy i albo wyciągnij jeden fotel a jak się zmieścisz to tylko odsuń na maxa do tyłu, połóż się z głową pod deską i szukaj wiązki i gdzie dalej leci.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”