Bez fachowej diagnozy to lipa, manometr do mierzenia ciśnienia paliwa, kontrola pracy wtryskiwaczy.
Ale jeśli on nie gaśnie to raczej nie kwestia paliwa, raczej sterowanie silnika / zapłon
Dziwne z tym paliwem w baku, że jak pół pełny to mocny na maxa a jak prawie pusty to pół mocny.
Filter by czegoś takiego nie robił, chyba
Wyciągałeś pompę ze zbiornika?
Hmm sam nie wiem jak się za coś takiego zabrać, nie gaśnie, to jak archiwum X...
Może może może coś w zbiorniku jest nie teges?? ktoś kiedyś coś zalał nie tak, może ropy, może denaturat, jakis syf/dodatek i masz kożucha na dnie.
Najprościej , jakby to był diesel to paliwo dać z butelki, ale tu w benzyniaku to lipa, bo ta pompa. ehh
Szukaj mechanika który nie boi się wyzwań!
Jak upadniesz, podjedź na serwis autoryzowany VW i zagadaj z jakimś typkiem czy po godzinach nie robi, może to ogranie/ Ja tak kiedyś z Ojcem zrobiłem jak mieliśmy Forda Scorpio i elektryka wariowała. Przyjechał gościu z ASO pod dom, ze schematami, z narzędziami, miernikami, ściągnął deskę rozdzielczą, coś polutował, coś pomierzył, coś pogrzebał. 900zł i na koniec tylko słowo że "ten typ tak ma" i naprawił

Ja miałem wtedy z 17 lat i chyba pierwszego cycka koleżanki macnąłem, więc byłem zupełnie życiowo zielony. Taki los.
Nie upadaj, lej do pełna, jebać biedę :buba: