[9N] Jaki typ silnika VW polo 9N

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mariohs
Newbie
Newbie

[9N] Jaki typ silnika VW polo 9N

Post autor: mariohs »

Kilka lat temu kupiłem Wv polo 9n 1,9TDI, gościu mówił że ma 130KM człowiek że się średnio znał uwierzył. Obecnie mam problem z pompowtryskami, chcę je sobie sam wymienić i zregenerować wcześniej kupując jakieś używane. Mam dylemat bo nie jestem do końca pewien czy on rzeczywiście gościu powiedział prawdę i ma te 130KM, naklejka koło koła zapasowego standard po tylu latach nic nie widać. Na jakimś forum wyczytałem że w oryginalnej książce WV na pierwszej stronie mam tą książkę i nie jestem pewien do końca bo chyba 130KM nie mam to jest opis: 9N1324 Polo A04 TDI HIGHL 74KW w drugiej linijce pisze : EWT LA7W WB 5G AXR.
Koło vin też z boku jest AXR patrzyłem na necie i jeżeli jest to typ silnika to ma 101KM. Na silniku pokrywa TDI dwie ostatnie literki czerwone tak jaki na klapie bagażnika ale tam handlarz może sobie przykleić co się mu podoba.
Czy Koledzy są mi w stanie pomóc rozstrzygnąć moje wątpliwości co do mocy silnika?? Za wszelką pomoc wielkie dzięki z góry.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 12:57 przez mariohs, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

sprawdź co masz napisane w dowodzie ile kW, a jak chcesz być bardziej pewien to podłącz komputer
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

kolorem literek na klapie czy obudowie silnika raczej bym się nie sugerował, sprawdź (jeśli jest) naklejkę na obudowie paska rozrządu:
Obrazek
choć i ona mogła zostać zmieniona.

możesz podać numer vin - rozkoduje Ci go i będzie wiadomo z jakim silnikiem Twoje polo opuściło fabrykę. ale skoro kod AXR jest w dokumentach - to pewnie masz 74 kW/101 km. być może ktoś wgrał program i silnik generuje te ~130 km
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Skoro piszesz o AXR to tak jak kolega wyżej pisał, ktoś pewnie zrobił Chipa. Poza tym wersje 130 można rozpoznać po skrzyni 6 biegowej. AXR i inne 74kw(101 km) zawsze miały 5 biegów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”