[9N] ABS w VW Polo 2003, 1.2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Krzychu_WAWA
Newbie
Newbie

[9N] ABS w VW Polo 2003, 1.2

Post autor: Krzychu_WAWA »

Sory wszystkich. Jestem totalnym laikiem motoryzacyjnym. Jak sprawdzic czy mam ABS?
Przy poślizgu na lodzie czy sniegu nie zalacza mi sie system. Kupowalem z mysla ze jest tu abs.
Moze to sprawa bezpiecznika, pompy. Prosze o porade. Jaka kontrolka powinna odpowiadac na desce za ten system.
Ewentualnie gdzie sa bezpieczniki i ktory odpowiada za system.

Polo 1,2 benzyna
5 D, 40 KW
Okularnik
Ostatnio zmieniony 14 sty 2016, 14:58 przez Krzychu_WAWA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,prosta sprawa jak sprawdzić,przy przekręceniu kluczyka w stacyjce przed odpaleniem powinna wraz z innymi kontrolkami zapalić się kontrolka ABS (napis ABS w kółeczku). Jak tego nie masz to nie ma ABS-u,choć to byłoby dziwne bo wydaje mi się że wszystkie Polo 9N ABS miały.
K
Krzychu_WAWA
Newbie
Newbie

Sprawdzilem. Po przekreceniu kluczyka nie pojawia sie kontrolka ABSu. Jest to dziwna wersja mam klime, elektryczne lusterka i szyby, centralny zamek. Dziwi mnie brak klimy.
K
Krzychu_WAWA
Newbie
Newbie

Znalazlem w sieci pdfa z instrukcja obslugi, tam rozdzial bezpieczniki. Sprawdzilem miejsce i o dziwo nie ma tam bezpiecznika odpowiadajacego za abs.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

No to trochę dziwne ale wychodzi na to że ABS-u nie masz. Ja znowu widziałem Polówki totalne golasy,bez klimy,elektryki czy centralnego zamka ale ABS miały.
Możesz jeszcze zobaczyć przy kołach od wewnętrznej strony (Tarcza,bęben) czy dochodzi wiązka elektryczna do czujnika ABS,jak nie masz to już na 200% sprawa jasna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”