Dziękuję za odpowiedź.
Tak myślałem własnie, z zawieszeniem nie ma półśrodków. Ciężko "ustrzelić" używkę w/w firm. Lada chwila sezon rozpocznie się, więc może jakaś lepsza używka będzie na sprzedaż
[quote=""Zbynon""]Dziękuję za odpowiedź.
Tak myślałem własnie, z zawieszeniem nie ma półśrodków. Ciężko "ustrzelić" używkę w/w firm. Lada chwila sezon rozpocznie się, więc może jakaś lepsza używka będzie na sprzedaż[/quote]
z zawieszeniem nie ma co oszczędzać ! :acute:
To musi być nowe ! I jeszcze te Polskie drogi ...
a tak to kupisz nowe, pewne, na gwarancji, i spisz spokojnie ; ) :amen:
Podepnę się szukam czegoś dobrego, celuje w Bilsteina co polecacie? Oczywiście gleba w miarę rozsądku, nie chce urwać miski ani szurać osłoną na garbach
wex sobie Bilsteina + Eibach Pro kit (Eibach sam rekomenduje Bilsteina - musisz sprawdzic który model) i masz -30mm.
Posadziłem Polo -30mm jest bardzo dobrze... auto lepiej się prowadzi, lepiej wygląda a i tak do prawdziwej gleby to jeszcze daleko.
Mam w polo w najbliższym czasie do wymiany amortyzatory. Jest sens kupować amortyzatory eibacha albo KYB do ori springów? Auto niżej siądzie czy tylko w połączeniu z wymianą springów będzie efekt?
Spotkał się ktoś kiedykolwiek ze sprężynami obniżającymi GTI więcej niż 20/15 bo absolutnie nigdzie nie mogę znaleźć. Może być nawet kit z amorami byleby obniżał te 40mm
Cześć.
Mam zamiar obniżyć swoje Polo poprzez wymiane springów, do wymiany pójdą też amortyzatory. Macie może jakiś sprawdzony sklep internetowy gdzie zamówię części Bilsteina/Eibacha w przystępnych cenach?
Myślałem nad zestawem Bilstein + Eibach Pro Kit, potrzebuję numeru tych części, pomożecie?
Diesle są cięższe od benzyny,więc jeśli założysz do siebie -35 to nie osiągniesz takiego obniżenia,dodatkowo auto będzie sztywniejsze,ale nie wiem,czy do końca w lepszy sposób.