[6N2] Elektryczne szyby problem.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tofel3
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[6N2] Elektryczne szyby problem.

Post autor: tofel3 »

Cześć.
Mam problem z elektrycznymi szybami.
Strona pasażera działa.
Strona kierowcy, mimo nowych przełączników nie działa, i jak od strony kierowcy chce uchylić czy zamknąć szybę pasażera to idzie tylko w dół, nie da rady zamknąć.

Powiem Wam że tyle ostatnio w aucie było sporo zrobione, full hamulce, zawieszenie, wymiana parownika, wcześniej masa innych rzeczy. I już zostały tylko szyby bo nie działają, kupiłem nowe przyciski, podłączam i dupa, tak mnie zniechęciło że szok...
http://www.kompozyty-polimerowe.pl Art Composites, Kompozyty Polimerowe, Usługi Szkutnicze
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Miernik w łapki, rozbierz drzwi i zobacz, czy i gdzie prąd Ci ucieka. Będziesz wiedział, gdziejest usterka.

Głowa do góry, to musi być jakaś głupota, zrobisz i będziesz miał super cały samochód :)
Awatar użytkownika
tofel3
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: tofel3 »

Dzięki za pocieszenie, ale chyba jednak trzeba do warsztatu, nie mam w tej chwili miejsca. Ile taka usługa może kosztować ?
http://www.kompozyty-polimerowe.pl Art Composites, Kompozyty Polimerowe, Usługi Szkutnicze
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Nie wiem, myślę, że samo sprawdzenie nie będzie kosztowało więcej jak 50zł, plus ewentualny koszt części. Ale w jeden dzień pewnie zrobią ;)
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Tak jak pisałem Ci na PW. Zobaczyłbym w przelotkach czy nie przerwał się kabel żaden, bo w zasadzie jesteś w stanie zrobić to w 5 minut odchylając gumę między drzwiami. Jak się przerwał to trochę gimnastyki i polutować, szkoda płacić za taką głupotę. Chyba, że nie masz jak.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”