boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
piniu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piniu »

Witam, noszę się z zamiarem wymiany głośników w drzwiach. Zależy mi po prostu na dobrym dźwięku, nie audiofilskim.
Przyczyną wymiany jest głównie słaba moc.
Co doradzicie?

http://allegro.pl/phantom-glosniki-drzw ... 82825.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=53 ... f2d6ed1ca0

Edit:
Fabryczne głośniki w drzwiach mają średnicę 165mm oraz głębokość montażową max. 66mm.
Rozumiem że kupując głośniki z średnicą 165mm oraz głębokością montażową 60mm dystanse nie będa mi potrzebne?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

sam głosnik...tym bardziej taki za 65zł nic nie poprawi w kwestii "mocy"
p
piniu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piniu »

Dodałbym też czegoś do wytłumienia drzwi. Niestety budżet zakończył się na głośnikach. Wchodzi w grę folia bąbelkowa? Prowizoryczne ale wdg google daję radę dla 'laika'...
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: paul.walker »

hertze sobie zamontuj w drzwi, mega poprawa dzwieku jezeli chodzi o serie .
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Ja polecę powerbass s6c, . Sam takie miałem i były bardzo dobre jak za ta cene. W sumie to raczej jedyny tańszy zestaw godny polecenia.
k
kibi1910
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kibi1910 »

Witam. Potrzebuję podpowiedzi jaki 4-kanałowy wzmacniacz mam kupić do zestawu do Polówki. Radio Alpine CDE-183 BT, w drzwiach (wygłuszonych) HiFonics TS-6.2W, skrzynia basowa EXCURSION SX-8S4.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

może dodaj w jakiej cenie ma być wzmacniacz
polecam ci JL AUDIO HD600/4
sprzęt super szał po prostu wszystko tam jest naprawę mega ogarnięty wzmacniacz,ale cóż to prawie połowa wartości twojego polo ale polecam :grin:
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
k
kibi1910
Raczkujący
Raczkujący

faktycznie drogi :D szukam czegoś do 4 stówek. Myslę o używce bo miałbym wtedy sprzęt wyższej klasy. Zastanawiałem się nad Carpower HPB-604 albo nad trochę tańszym ale nowym Crunchem GPX 1000.4. Ten drugi ma tą zaletę że jest mniejszy a wzmaka będę chować w bocznej tapicerce z tyłu bo mam wersję 3D.
B
Bialy
Newbie
Newbie

Post autor: Bialy »

W mojej głowie zaistniał plan zmodyfikowania systemu audio z mojej Polówce (9n) Na początku był pomysł aby przeszczepić jakiś zestaw BOSE z Audi ale dosyć szybko zarzuciłem ten pomysł ponieważ mogłoby być zbyt dużo zabawy. Przerzuciłem na forum całkiem sporo postów dotyczących audio i doszedłem do wniosku, że ameryki nie ma co na nowo odkrywać i pokierować się Waszym doświadczeniem. Mianowicie zdecydowałem się na zestaw głośników Hertz. Szukałem, czytałem różne opinie i dane techniczne. Jednak nie za bardzo lubię zabawy z "prądem" więc trochę się zagubiłem. Chodzi konkretnie o porównanie dwóch serii głośników Hertz. DKS i ESK. Na portalu aukcyjnym jak wiadomo każdy koloryzuje byle sprzedać a i jest multum różnych zestawów(wersji). Z tego co zauważyłem seria DKS kosztuje w granicach ok 230zł. Seria ESK jest sporo droższa ale jest jeszcze seria EV która cenowo wypada porównywalnie co DKS. Pytanie w który zestaw lepiej zainwestować?

PS. Na chwilę obecną zestaw będzie grać na seryjnym radiu, później w planie jest wymiana na radio Pioneer Pioneer DEH-4800FD, wygłuszenie drzwi nastąpi razem z wymianą głośników.
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

Troszkę złą drogą idziesz po 1 , Hertz nie gra jakoś wspaniale, graja dość zimno, polecam ci Rainbow obecnie kolega używa grają ciepło nie napierdziela po uszach, wszystko ładnie się zgrywa, drugą firmę polecam ci JBL z serii GTO to tak głośniki w cenie 300-500 zł, coś tańszego to JBL niższej półki ale to od razu mówię, coś głośniej weźmiesz zaraz trzeszczy napierdziela po uszach aż głowa boli żadna przyjemność ze słuchania, jedynie pioneer robi teraz głośniki ze sztywną membraną przy wiekszej mocy nie trzeszczą to jeden plus grają w miarę ale szału nie ma, wiadomo cena jakość, do głośników polecał bym jakiś wzmacniacz ja używałem Magnata firma jak dla mnie ok, półka niska ale nie najniższa daje radę, dobry sprzęt za małą kasę, nie zawiódł :D
tak więc zamiast wydać 500 zł na radio kup sobie porządne głośniki i wzmacniacz, wielkiej filozofii z podłączeniem nie ma, a dźwięk naprawdę jest z klasą aż miło słuchać :)
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
P
Prosty
Newbie
Newbie

Post autor: Prosty »

Może taki by ci przypasował GROUND ZERO GZIA 4115HPX sam posiadam taki i jestem bardzo zadowolony tylko u mnie napędza sam przód
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

szukam czegoś do 4 stówek. Myslę o używce bo miałbym wtedy sprzęt wyższej klasy.

http://allegro.pl/emphaser-ea-490-i5908919413.html
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
P
Prosty
Newbie
Newbie

Post autor: Prosty »

a powiedz mi co na myśli sprzęt wyższej klasy ?
k
kibi1910
Raczkujący
Raczkujący

wyższej klasy czyli coś co pogra mi a nie jakaś marketówa która mnie rozczaruje. Mam jeszcze jedno pytanie. Radio bardzo ostrzy mi wysokie i średnie tony i ciężko mi to wyeliminować mimo rozbudowanego korektora. Są jakieś sposoby żeby zaradzić na to ?
k
kibi1910
Raczkujący
Raczkujący

zastanawiałem się czy powrót do seryjnych tweeterów by mi pomógł. Teraz mam założone dedykowane do vw z jedwabnymi kopułkami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”