RCD 310 -> wymiana na RNS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
favi
Raczkujący
Raczkujący

RCD 310 -> wymiana na RNS

Post autor: favi »

Siemanko.
Mam tak owe pytanko, bo w moim serwisie już mi robią kisiel z mózgu. Chciałbym się dowiedzieć, czy wystarczy zastosować plyg&play plus kodowanie przy zmianie RCD310 na rns315 lub rns510 dokładając oczywiście antene GPS ?
Druga sprawa. W nowym odświeżonym polo mamy już do wyboru Discover i Composition media. Jednakże w serwisie stwierdzili, że nie ma szans wsadzić tego do starej polówki 6r z 2011. Wg mnie po za wymianą ramki powinno się zmieścić. Tylko co z elektryką? Czy ktoś już dłubał w tym temacie?
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

RCD 310 -> RNS 510. Bez problemu z wymianą, kodowanie + antena GPS i hula aż miło. Radio z Polo po lifcie prawdopodobnie nie będzie banglać z starą wersją Polo.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
tomasz100
Newbie
Newbie

Post autor: tomasz100 »

Niestety nowsze radio jest inaczej zbudowane, tzn. składa się z 2 elementów - wyświetlacza, który jest ogólnie widoczny :P oraz jednostki głównej montowanej w schowku. Dodatkowo nowe radio korzysta z ochrony komponentu i ni jak bedzie chciało zagadać. Obecnie nie ma możliwości nawet wymiany radia z słabszej wersji na nowszą, bo o ile bedzie radio bedzie działać po wyłączeniu opcji OC, o tyle navi odmówi posłuszeństwa. Zatem osoby które planują dokonać retrofittingu zdecydowanie odradzam ten ruch, bo utopią tylko kasę.
s
siebiet
Newbie
Newbie

Post autor: siebiet »

Są 2 rodzaje radia jako box tak jak radia starego typu i oddzielny wyświetlacz + reszta do schowka.
Ja kupiłem radio w box zmieniłem wtyczkę quadlock bo w nowym polo jest inna i spiąłem na razie na krótko zasilanie. Na dniach chce zapiąć cana i sprawdzić czy ruszy całość. Do wymiany jest ramka i kratki wlotów powietrza bo są inne. Jak wymienisz kratki od nowego polo to znowu inne są przyciski pod kratką - inaczej też mają przetłocznia na wtyczki. Ja obciąłem plastiki prowadzące nożykiem i zapięły się bez problemu i działają. Potrzebny jest też rozdzielacz do anteny. W serwisie mi powiedzieli, że radio nie będzie działać z moim autem 2012.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”