[6n2] Drgający kokpit polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nsk21
Newbie
Newbie

[6n2] Drgający kokpit polo

Post autor: nsk21 »

Witam,

Mam wielki problem i szukam pomocy. Temat był już przewijany, ale nie znalazłem w nim rozwiązania. Chodzi o kokpit w polówce (6n2).
Strasznie drży.Jak by coś było nie dokręcone. Drgania pochodzą z okolicy podszybia ( poduchy pasażera ). Co mam zrobić aby je wyeliminować. Co to może być?
Jak się tam dostać?
Straszenie są uciążliwe zwłaszcza na nierównościach !!
:cry: :cry: :cry:
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

śruby które trzymają deskę u góry są pod szybą, czyli otwierasz maskę zdejmujesz plastiki z pod szyby( dostajesz sie tu gdzie komputer ) i masz tam chyba 4 śruby mocujące deskę nie pamiętam dokładnie czy są 2 czy 4, pomijając to śruby widać możesz sprawdzić czy są dokręcone, aczkolwiek nie powinny sie odkręcić bo są klejone chyba, że ktoś się tam dobierał do tego
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
n
nsk21
Newbie
Newbie

Post autor: nsk21 »

Sprawdzałem te śruby. Są dokręcone. Juz normalnie ręce mi opadają. Nie chce demontować całej deski bo to masakra. Napewno jakoś można pod nią podejść. :banghead:
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

Pod radiem tam za pokretlami od nawiewu ewentualnie climatronika Masz mocowanie. U mnie w poprzednim polo to było przyczyna. Musisz się tam dostać odkrecajac tunel środkowy i chyba schowek pasażera.
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Ja niestety mam podobny problem u siebie ale występuje to tylko i wyłącznie gdy samochód spadnie z obrotów ;/ Pojawiają się wtedy jakieś dziwne drgania ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”