[9N]Dorobienie pilota do centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Korba
Newbie
Newbie

[9N]Dorobienie pilota do centralnego zamka

Post autor: Korba »

Witajcie
Kupiłam Polówkę z centralnym zamkiem niestety kluczyk jest bez pilota.
Jest to dość wkurzające zwłaszcza gdy na dworze jest już ciemno a ja muszę celować na ślepo w zamek kluczykiem :banghead:, błagając by nie porysować sobie pół karoserii drzwi :beg:
Nie chce mieć też dodatkowego pilota tylko zintegrowany pilot tzw. "scyzoryk" :)
No i tutaj powstają następujące pytania czy w ogóle da się zrobić taką modernizację bez większego problemu i gdzie mogłabym wykonać taką usługę oraz w jakich kosztach?
Będę wdzięczna za wszelkie porady :grin:
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

kupujesz sterownik centralnego zamka wraz z pilotem " scyzoryk" koszt ok 100 zł, co do założenia to musisz się popytać w warsztacie czy zajmują się elektroniką, jeśli tak to ci to dość dobrze ogarną myślę, że w 250-300 zł się zamknie
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
Minimarek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Minimarek »

Rozwiązania dwa. Mniej eleganckie jak wspomniał kolega wyżej, czyli zakup sterownika (uniwersalnego) centralnego zamka z kluczykami typu scyzoryk i podłączanie się pod istniejącą instalacje. Drugie lepsze rozwiązanie http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 25&t=26054
Awatar użytkownika
MaciekBMW
Początkujący
Początkujący

Post autor: MaciekBMW »

ja podałem tańszą szybszą wersje, a kolega podał droższą lepszą wersje, w tej droższej wersji jest trochę zabawy jak by koleżanka miała mechanika/elektryka znajomego to będzie taniej tak to mechanik za samo założenie weźmie 400 zł + osprzęt
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Awatar użytkownika
Korba
Newbie
Newbie

Post autor: Korba »

Myślę że jeśli znajdę jakieś schematy jak to podłączyć to ogarnę zabawę z kablami ;) jutro ogarnę to co mi podesłaliście i będę myśleć jak się za to zabrać :)
A jak jeśli chodzi o zaprogramowanie immobilizera w takim kluczyku? Bo słyszałam, że można to samodzielnie zrobić, ale nie do końca rozumiem.
Czytałam też na forum, że w polo IV nie było oryginalnie systemu zamykania i otwierania szyb z centralnego zamka a w moim jest i wtedy nie wszystko da się zrobić jak w seryjnym modelu.
Moglibyście mi powiedzieć coś na ten temat ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”