[6R] Porady eksploatacyjne dla młodego kierowcy 1.2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bubiszon
Newbie
Newbie

[6R] Porady eksploatacyjne dla młodego kierowcy 1.2

Post autor: bubiszon »

POLO 6R 1.2 60 km 2013 -Porady eksploracyjne dla młodego kierowcy

Witam drogich forumowiczów

Jestem młodym kierowcą , który wszedł w posiadanie VW POLO 6r 1.2 60 km z roku 2013. Nie posiadam z uwagi na staż uprawnień zbyt dużej wiedzy z dziedziny eksploatacji pojazdów mechanicznych jedynie jakieś tam "piąte przez dziesiąte" usłyszane w gronie znajomych. Dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą do posiadaczy polóweczek o pomoc.

Na chwilę obecną polóweczka posiada nie całe 25tyś przebiegu jest z samego końca roku 2013.
Proszę o wszelkie rady typu co jaki okres odwiedzić warsztat w celu wymian oleju/filtrów jak ma się sprawa odnośnie paska rozrządu (jeśli dobrze kojarzę nazwę ) bo też często słyszałem iż co ileś tam km też warto wymienić.

Pozdrawiam Wszystkich i liczę iż nie zostanę "zjedzony" przez starych wyjadaczy tematu jak i forum ,proszę jeszcze raz o wyrozumiałość pamiętajmy to wszystko dla dobra polóweczki :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

poszukaj sobie oryginalnej instrukcji obsługi pojazdu - powinno się dać kupić na allegro, a jak nie to może ASO sprzeda
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Olej/filtr oleju/filtr powietrza najlepiej co roku lub do 15tyś km- to najzdrowsze rozwiązanie dla żywotności silnika.

Jeżeli to ta sama jednostka co produkowana dekadę temu to nie masz paska rozrządu a łańcuszek- niech ktoś ewentualnie mnie poprawi.
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”