[86c2f] - stuk w zawieszeniu prawy przód

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
KaziuNS
Newbie
Newbie

[86c2f] - stuk w zawieszeniu prawy przód

Post autor: KaziuNS »

Witam, jestem po wymiane wszystkich części zawieszenia na nowe (wahaczex2 , koncówki drążkówx2, gumy na mcpersonachx2, nowa maglownica, przeguby x2). Mam wrzucone springi obniżające, w zawieszeniu zero luzu jakiego kolwiek. Czy powodem stuków przy wiekszej nierówności i szybszym ruszaniu może byc zużyty amortyzator? Odgłos nie jest metaliczny, nie widzę aby się amortyzator pocił. Myslalem że to wina magla ale jednak nie :evil: I jeżeli to amortyzatory co polecacie wrzucic na przód, chciałbym gwint ale cena mowi sama za siebie :) Można coś zaadoptować? Niechcialbym aby auto poszło w górę na nowych amorach produkowanych do 2f bo pewnie by tak było. Pozdrawiam i liczę na pomocne odpowiedzi :grin:
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

może to być poduszka amora, jeśli chcesz wymienić to zmień na ta technixy, są twardze i nie pójdzie auto w górę.
Awatar użytkownika
KaziuNS
Newbie
Newbie

te poduszki zostały wymienione o których mówisz, czyli co zostaja amortyzatory tak ?
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Albo wkłady amorow się obluzowaly i dlatego puka.
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Dawno wymieniałeś? Ja u siebie zmieniłem cały komplet, wahacze, drążki, maglownica, amory, poduszki, sprężyny, absolutnie wszystko było nowe i mi "pukało". Byłem na szarpakach - cisza, a podczas jazdy czasem "puk", "puk". Pojeździłem kilka tyś km i przestało samo.
Awatar użytkownika
KaziuNS
Newbie
Newbie

No mam to samo tak jak u ciebie jedynie czego nie wymieniłem to amorów. Troche irytujące bo pakujesz kase zeby było fajnie cicho i bezpiecznie a coś ciągle puka. Czeka mnie wymiana amorów jak to nie pomoże "pojeżdze pare tysięcy i przejdzie" :grin: :grin: dzięki panowie za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

U mnie też pukało i co się okazało że to tłumik drgań wysiadł pod maglownica, nie u wszystkich on jest.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
A
Andrzej_Kamin
Newbie
Newbie

Post autor: Andrzej_Kamin »

U mnie stykał amor w goleni. Goleń miała za dużą średnicę względem amorka. Założyłem koszulkę termokurczliwą i spokój. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”