[6n2] tylne lewe drzwi (brzęczący drut od klamki)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

[6n2] tylne lewe drzwi (brzęczący drut od klamki)

Post autor: Gregor23pl »

witam.

miał ktoś taki problem że w lewych tylnych drzwiach brzęczy taki drut co idzie od klamki to wewnętrznej do siłownika centralnego?

przechodzą tam dwa druciki -jeden jest puszczony w orginalnej gąbce a drugi idzie przylegle do metalu i.. brzęczy,

też tak macie i uporał się ktoś z tym?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Gregor23pl"]witam.

miał ktoś taki problem że w lewych tylnych drzwiach brzęczy taki drut co idzie od klamki to wewnętrznej do siłownika centralnego?

przechodzą tam dwa druciki -jeden jest puszczony w orginalnej gąbce a drugi idzie przylegle do metalu i.. brzęczy,

też tak macie i uporał się ktoś z tym?[/quote]

Te druty to cięgna. Ja owinąłem je wszystkie taśmą parcianą z meszkiem i jest cisza jak makiem zasiał :)

Przykładowa taśma
http://allegro.pl/item737286356_tesa_ta ... m25mb.html
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Rozbierz boczek i owiń ten drut który ci brzeczy. Może być gąbka, folia bąbelkowa. Aby odizolować metal od metalu :)
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

no tylko to się rusza i ociera. ale faktycznie jak na dłuższej odległosci tą taśma owinę to będzie spokój

a pytanie jak odczepić tą takie "steropianowe" wygluszenie co jest pod boczkiem.dokładnie chodzi mi o te kołeczki co zaskakuje w nie boczek.jak je wyciągnąć?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Tak to wygląda po wyciągnięciu:
Obrazek
Najlepej wyciągnąć to przekrzywiając plastik w bok, uprzednio zdejmując tą czarną część.
A wygłuszenie jest chyba przyklejone (przynajmniej u mnie). Więc delikatnie trzeba je odkleić uważając żeby go nie podrzeć.
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

to wygluszenie wiem że na kleju jest .

kiedyś już sie tam dostalem od góry bez zdejmowania wygłuszenia i podkleiłem tam taką gąbke samoprzylepną ale w zwiazku ze ten drut sie rusza to ona chyba odpadła bo znów brzęczy.

dokładnie to te plastiki,próbowałem to tak z boku wyciągnąc ale się drugą stroną zapierały , wiem jaka jest budowa wiec teraz sobe poradze z nimi.

dzięki serdeczne. pozdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”