[6n] centralny zamek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rekin1977
Newbie
Newbie

[6n] centralny zamek

Post autor: rekin1977 »

Witam Wszystkich
Jestem posiadaczem polo 1.4 benzyna z 1999 roku trzydrzwiowe i mam problem z centralnym. Po zakupie wymieniłem pompę zamka centralnego (stara zalana) obie pompki od golfa 3 (12 pinow) i nie wiem jak było wcześniej ale teraz zamykaotwiera drzwi z kluczyka prawidłowo a klapę bagażnika odwrotnie tzn. gdy zmykam drzwi kierowcapasażer to klapa się otwiera i na odwrót. szukam wszędzie rozwiązania ale nici z poszukiwań . Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem , czy problem jest w siłowniku na klapie bagażnika . Proszę o pomoc.
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Hmm właściwie nie znam się na pneumatycznym centralnym ale czy do siłownika nie wchodzą dwa przewody ? Jeśli tak to zamień i będzie chulać.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
r
rekin1977
Newbie
Newbie

Właśnie tu jest problem ze żadnych kabli nie ma , jest tylko rurka od pompki . Przypuszczam ze przy otwieraniu drzwi pompka pompuje powietrze a przy zamykaniu zasysa wiec zamiana kabli pomogłaby tylko przy zamykaniu klapy bagażnika , a drzwi bym wtedy nie otworzył. jeszcze porozkręcam drzwi i pokombinuje.
r
rekin1977
Newbie
Newbie

Temat do zamknięcia , problem rozwiązany. Źle złożony zamek był przyczyna . Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”