[6n2] Wystrzelone pasy bezpieczeństwa. Jak oszukać czujnik?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kepinskidar
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Wystrzelone pasy bezpieczeństwa. Jak oszukać czujnik?

Post autor: kepinskidar »

Witam.

W moim polo przy stłuczce 10km/h wystrzeliły pirotechniczne napinacze pasów. Pasy nadają się do wymiany. Rozkręciłem boki, wyjąłem pasy, odpinając wiązki kabli od nich. VCDS pokazał 3 wpisy o zarejestrowaniu uderzenia i o odpaleniu obu pasów. Po skasowaniu błędów i odpaleniu auta pozostają już tylko wpisy czujnika o tym, że nie wykryto u kierowcy i pasażera obecności podpiętych nowych pasów.

I teraz sedno sprawy. Chcę zamontować pasy z innego Polo 6n2, ale te pasy nie mają wejścia na wtyczkę, do podpięcia kabli.
Nawet jak je zamontuję to i tak na desce rozdzielczej będzie się paliła ta żółta ikona od poduszek i pasów. Jest jakaś metoda by wyłączyć wyświetlanie tej kontrolki?

Poniżej dam zdjęcie pasów które były i tych które chce zamontować. Oryginalne to te szare pasy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Zwróć uwagę na oznaczenie. Twoje wystrzelone pasy mają literkę E na końcu numeru. A te co kupiłeś mają literkę D. Musisz kupić takie same pasy bezpieczeństwa i będziesz miał miejsce na wtyczkę. Podsumowując - kupiłeś nieodpowiednie pasy bezpieczeństwa.

Poszukaj sobie po kodzie 6N3857706E
k
kepinskidar
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""adek1983""]Zwróć uwagę na oznaczenie. Twoje wystrzelone pasy mają literkę E na końcu numeru. A te co kupiłeś mają literkę D. Musisz kupić takie same pasy bezpieczeństwa i będziesz miał miejsce na wtyczkę. Podsumowując - kupiłeś nieodpowiednie pasy bezpieczeństwa.

Poszukaj sobie po kodzie 6N3857706E[/quote]

W tym problem tych E nie ma nigdzie za cholerę, nawet te moje są z 2004 roku bo pierwszy właściciel miał stłuczkę, ale w ASO naprawiał. Cały rynek zalany tymi D. Poszukam gdzieś na ebayu. Może trafię, a jak nie to będę bez auta przez długi czas.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

To są pasy bezpieczeństwa do modelu 6N2 z bocznymi poduszkami powietrznymi. Masz takie?
k
kepinskidar
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""adek1983""]To są pasy bezpieczeństwa do modelu 6N2 z bocznymi poduszkami powietrznymi. Masz takie?[/quote]

Nie jestem pewien. Teraz nie mam jak sprawdzić, auto u mechanika jest, wieczorem się przyjrzę.
k
kepinskidar
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""adek1983""]To są chyba takie jak Twoje:

http://allegro.pl/vw-polo-6n2-99-01-pas ... 27224.html[/quote]

Faktycznie, jeszcze tylko drugi znaleźć.

Zastanawiam się też nad skorzystaniem z usług typu profesjonalna naprawa z wymianą ładunków pirotechnicznych.
Na przykład:

Kod: Zaznacz cały

http://www.serwispasow.pl/oferta.html
@edit 15:32

Nie wiem czy boczne poduszki są w słupku czy w siedzeniu jeśli w siedzeniu to możliwe, że są bo od spodu biegną jakieś przewody do siedzeń a podgrzewania nie mam, więc po coś muszą być, słupki są puste.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”