osłona pod silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

osłona pod silnik

Post autor: Chmieluss »

czy taka osłona

http://www.allegro.pl/item740750178_osl ... ml#gallery

jest wytrzymała i jak izoluje silnik bo ostatnio podczas ulewy, wjechałem w "rzekę na ulicy" i komora silnika całą zachlapana, no i mi zgasło auto... czekam na opinie

pozdr
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

nie wiem jak zamienniki, ale ori osłona silnika jest z twardego plastiku, który nawet przy zglebionym aucie spełnia swoją rolę - nie pęka
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

zadna oslona ci nie pomoze jak z impetem wjedziesz w wode. Oczywiscie ona minimalizuje syfy ktore leca od spodu ale nie bedzie nigdy szczelnosci na 100% i następnym razem nie pchaj sie w kaluze z ktorej raczej nie wyjedziesz bo jak ci kiedys zassa wode do dolotu i to pojdzie na tloki to PAPA silniczku ;)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

a jaki koszt takiej oryginalnej osłony?

-- Sob Wrz 19, 2009 2:14 pm --

[quote=""suhhar""]zadna oslona ci nie pomoze jak z impetem wjedziesz w wode. Oczywiscie ona minimalizuje syfy ktore leca od spodu ale nie bedzie nigdy szczelnosci na 100% i następnym razem nie pchaj sie w kaluze z ktorej raczej nie wyjedziesz bo jak ci kiedys zassa wode do dolotu i to pojdzie na tloki to PAPA silniczku ;)[/quote]

Tylko to była sytuacja bez wyjscia... wyjazd z parkingu podziemnego który zaczęło zalewac :closedeyes:
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

@Chmieluss ja posiadam taką osłone z allegro już 2 lata i sobie chwale szybko sie nagrzewa silnik czyściutki i choć bym z prędością 100 km/godz do wody wjechał to ani jedna kropla nie wpadnie na silnik możesz mi wieżyć tu masz dowód tak było:

Obrazek

Tak jest:

Obrazek

Obrazek

tylko musisz dołożyć dwie śrubki 8 na 30 mm te dwie ostatnie do wózka pod silnikiem,jeden boczek który masz od strony paska rozrządu musisz wymontować i schować go do garażu.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Taka lepsza osłona z ABS to 90zł. Te za 20zł bym omijał.
Również planuję do swojego.
Znalazłem taką firmę http://www.phuvip.com/sklep/
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""Dziadek13""]tylko musisz dołożyć dwie śrubki 8 na 30 mm te dwie ostatnie do wózka pod silnikiem,jeden boczek który masz od strony paska rozrządu musisz wymontować i schować go do garażu.[/quote]

czyli poradze sobie sam z zamontowaniem takiej osłony? i na allegro jest kilka takich osłon z ABS z jakiś innych tworzyw... jaka bedzie najlepsza? I moze ktos wie ile ori kosztuje?
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""Chmieluss""]moze ktos wie ile ori kosztuje?
[/quote]
do golfera IV deko ponad 400zł w ASO , czyli do poli większej różnicy nie będzie
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Chmieluss""]a jaki koszt takiej oryginalnej osłony?
[/quote]

Ja używaną do 16V z ori kołnierzami powietrza kupiłem za 100zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”