Witam tak jak w temacie wymiana regulatora ciśnienia paliwa czy dużo pracy jest przy tym i jak się za to zabrać dokładnie krok po kroku ? I jakie są skutki jeżeli on nie działa ? Pozdrawiam Dawidoo
No właśnie że ja dbam tylko jest jeden problem że jak kupiłem go to właśnie zauważyłem że ten wężyk z podciśnienia był z jednej strony zaślepiony śrubka i tak jeździłem a teraz nie dawno właśnie zauważyłem u kumpla w polo ale ma silnik 1.4 że ma ten wężyk podpięty pod regulator ciśnienia paliwa i teraz jest pytanie czemu tak miałem zrobione ? Bo nie wiem czy to jest dobre ten regulator czy nie i dlatego ktoś taka fuszerę odwalił a czy można to jakoś sprawdzić ? Pozdrawiam Dawidoo
wyciągnij śrubkę, podepnij pod regulator:
silnik pracuje lepiej - zostaw,
silnik pracuje tak samo - zostaw,
silnik pracuje gorzej - wyciągnij wężyk, zaślep, wymień regulator,
chociaż nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem aby regulator ciśnienia się uszkodził...
Tak zrobiłem że podpiąłem pod regulator wężyk tak samo jest ale nie wiem czy jest ten regulator dobry czy nie to jest to bo jak ktoś go wcześniej zaślepił to coś musiało być tylko co? Pozdrawiam
Sprawdzając ciśnienie paliwa w listwie w stosunku do tego jakie powinno być.
Skoro się pytasz jak to zrobić, to już wiadomym jest że nie masz narzędzi, umiejętności, ani wiedzy jak tego dokonać. Po prostu się za to nie zabieraj.
Narzędzi nie mam i jeszcze takiego czegoś nie robiłem a chciałem jakoś sam to sprawdzić i się dowiedzieć czy jest dobry czy nie właśnie a później wymienić.A jakie powinno być ciśnienie na listwie?
Nie pamiętam dokładnie jakie powinno być ciśnienie, ale jeśli przekroczy graniczne wartości odczujesz to podczas jazdy - duże spalanie paliwa, dławienie sie silnika, przygasanie na wolnych obrotach, brak mocy.
To może powiem tak teraz z innej strony jak miałem zatkany wężyk śrubka to nie miał mocy bo kumpel ma taki sam egzemplarz i lepiej mu idzie ogólnie I właśnie nie wiem co to może być