(6n) xenon w lampach power look

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

(6n) xenon w lampach power look

Post autor: paul.walker »

otrzymalem od znajomego za free xenon h7 4300 bo sprzedawal auto i ze tak powiem kase mi wisial . Chcialbym zalozyc do moich lamp skoro lezy bezuzyteczny ,oczywiscie po zalozeniu pojade na diagnostyke ustawic zeby nieoslepialy nikogo ,moje pytanie jezdzicie na takim 4300 ? Domyslam sie ze swieci na bialo i co na to policja ? czepiaja sie na taka barwe czy tylko lapia te swiecące na niebiesko ? A moze ktos z was ma 4300 w lampach i pokaze mi barwe ?
Awatar użytkownika
razzor_6n2
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: razzor_6n2 »

4300 to barwa lekko biała miejscami wpada w żółty zalezy od czasu pracy żarnika, o najbardziej intensywnym swietle 3200 lm zbliżona do swiatla dziennego. 4300 - 5000K wyzej juz nie ma sensu. Jezeli chodzi o niebieskich to napewno nie bede sie czepiac o ten kolor światła :)
Opa-GermanStyle 6n2 /// ARC 1.6 16v GTi
Awatar użytkownika
ciastekj
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ciastekj »

no ale żeby ksenon założyć musisz mieć lampy do tego dostosowane + spryskiwacze ref. +samo poziom
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="paul.walker"]Domyslam sie ze swieci na bialo i co na to policja ?[/quote]
polecam poczytać przepisy... bez spryskiwaczy i lampy przystosowanej do żarnika ksenonowego dowód poleci
http://tqmm.pl/2015/10/22/fantazyjne-po ... przepisow/

PS to nie typowy xenon tylko HID zapewne
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

tak na pudelku jest hid napisany , no ale co mam wyrzucic ,zaryzykuje . Najwyzej bede wozil zarowki ,jak mnie zlapia to wymienie na miejscu i luz
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

o ile ktoś wkurzony twoim oślepianiem nie skopie ci auta na parkingu
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

[quote="paul.walker"]tak na pudelku jest hid napisany , no ale co mam wyrzucic ,zaryzykuje . Najwyzej bede wozil zarowki ,jak mnie zlapia to wymienie na miejscu i luz[/quote]
Dziecko kup sobie dobre żarówki!!!.Albo nie jeździj tym autem od zmierzchu do świtu.
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

sam jestes dziecko , napisalem ze je ustawie i sprawdze czy kogos beda oslepiac ,mam 2 auta wiec to nie problem sprawdzic . A po za tym dzis zalozylem jutro jade ustawic i sie okaze ,swieca jak philipsy biała barwą
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”