86C2F 1.4D steilheck FOX

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adamrychu »

Zbliża się zima ostatnio u mnie w górach trzeba było się zaopatrzyć w zimówki więc Polo stoi już na zimowym pakiecie:
Obrazek

Jest wizja zmiany samochodu na inny i Polo mogło by być na sprzedaż jednak za odpowiednią sumę PLN, która chociaż częściowo zwróci włożone w nią pieniądze.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

mam nadzieję ze trafi w dobre ręce
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Ktoś miał by idealną bazę.
Awatar użytkownika
Bubles
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bubles »

Jak to jest że Ci przód tak fajnie nisko usiadł...? Ja mam sprężynę -60 i tak nisko nie leży...
A
Anonymous

Bubles pewnie usiadł ci na odboju którego nie skróciłeś, albo nie zmieniłeś amortyzatorów na "sportowe"

poza tym czasem -40 sprzedają jako -60 jak nie wiedza co mają
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

na tym zdjęciu ostatnim lekki fejk jest bo teren pod zderzakiem jest lekko pod górę i temu taki efekt. Co do sprzedaży jeśli będzie ktoś zainteresowany i zapoda rozsądną cenę to mogę oddać w dobre ręce. Jeśli takiego zainteresowania nie będzie na pewno nie oddam za śmieszne pieniądze.
A
Anonymous

i bardzo dobrze!
nie ma sensu oddawać byle komu za byle co
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Sezon zlotowy niestety już się zakończył. Polo oczywiście służy nadal jako codzienny środek komunikacji.
W ciągu 2 lat zrobiłem nią prawie 40tyś km i najwyższa pora wziąć się za wymianę niektórych elementów a więc między innymi:
-rozrząd + pompa wody
-nowy zbiornik paliwa (stary niestety już skorodował)
-wszystkie łożyska kół
-osłony przegubów
-klocki tarcze
-pasek
-filtry oleje itp
-pasuje w końcu zrobić solidną konserwację podwozia
-ogólna wymiana zużytych części

Do tego w ostatnim czasie wpadła aluminiowa pokrywa silnika:
Obrazek

Jeszcze fotki z najlepszego zlotu jaki zaliczyłem w tym sezonie czyli X-leci Strefy GTI:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do zobaczenia w kolejnym sezonie :bye:
Obrazek
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Byli jacyś chętni na polo ?? ogłaszałeś je gdzieś ? Daj fotki z prac ;)
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Nie nie ogłaszałem nigdzie to była taka luźna informacja żeby zobaczyć czy ktoś z forum by się zainteresował :p
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Bardzo mi się spodobało trzecie zdjęcie na tle płotu :D
No i samo Polo jest równie fajne. Mam nadzieję, że nie sprzedaż go na upartego i w następnym sezonie na jakimś zlocie będę mógł zobaczyć na własne oczy :)
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

ChaosVego mam nadzieję że w 2016 będę wpadał na różne zloty jeśli tylko Polo będzie przechodziło selekcję :)

Polo na zimę idzie do garażu a ja zakupiłem Polo coupe 86c 1.3 benzyna 1987 rok bo pasuje czymś jeździć. Zdjęcia i więcej informacji w dziale 86c :)
fota z ogłoszenia:
Obrazek
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Polo poszło trochę niżej przodem, ale trzeba lekko przyszlifować podłużnice bo półośki się o nią opierają. Do tego nowy zbiornik paliwa od firmy FUX. Niby spoko ale jest jeden typ do diesla i do gaźnika więc trzeba zaślepić dwa krócce wychodzące u dołu przedniej ścianki.
A
Anonymous

jak już tniesz podłożnicę to nie zapomnij o wzmocnieniu jej gruba blachą dookoła dla wzmocnienia oraz wspawaniu kawałka ceownika lub lepiej połówki rury grubościennej w miejscu wycięcia

spięcie podłużnic w 4 punktach jak to zrobił Krest jest również jak najbardziej na miejscu
viewtopic.php?f=28&t=26265&p=633105#p633105
Awatar użytkownika
adamrychu
Mały interesant
Mały interesant

Na szczęście obyło się bez cięcia podłużnic :D . Polo dostało nowe filtry, rozrząd, nowy zbiornik paliwa. Powoli przymierzam się na wjazd do garażu i cała zima dłubania. Niestety po burzliwym i intensywnym sezonie trzeba będzie zrobić kilka poprawek lakierniczych głównie na progach i rantach (piasek zrobił swoje). W planach również porządne ogarnięcie w końcu spasów ze zderzakami, Regeneracja poszycia przednich fotel i doprowadzanie do końca kilku detali, które nie było czasu ogarnąć w trakcie sezonu. Na chwilę obecną sezon 2k16 rozpocznie się z BBS RM ale najprawdopodobniej w nowej odsłonie ewentualnie jakąś 14tką felgą ale muszę znaleźć odpowiednie opony. Niestety rozmiar 165/50r14 już nie istnieje :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”