Czyli do GTI jest ta sama co na tym zdjeciu do 16V? 6N0825235H?[/quote]
tak z końcówką H, leży u mnie w garażu taka w nówce dorwana na allegro za śmieszny pieniądz. Do kompletu potrzebujesz 2 kanałów powietrznych i mocowań.
[quote=""turzol""]
tak z końcówką H, leży u mnie w garażu taka w nówce dorwana na allegro za śmieszny pieniądz. Do kompletu potrzebujesz 2 kanałów powietrznych i mocowań.[/quote]
Wzialbym od razu gdybym w PL bo pewnie wysylka by mnie kosztowala wiecej niz sama oslona
Czy ktoś może polecić jakąś osłonę (zamiennik) którą nie będzie trzeba "rzeźbić" i montował ją na 6N2?
Kupiłem oryginalną, ale brak 2 zaczepów i nie wiem czy da się uratować...
Ja 4 lata temu kupilem pierwsza lepsza na allegro do 6n2. Nie miałem problemu ze skajnymi srubami, bo tam tylko nakretke trzeba było nakręcić. Z dwiema srubami do sanek poradzilem sobie kupując srubę i blaszke z gwintem, ktora zalozylem na sanki (taka standardowa zaciskowa z gwintem, nie wiem jak to fachowo sie nazywa). Nigdy nic sie nie odkrecilo i nie odpadlo. Mam nadzieje, że choć troche pomogłem. Nie mam nazwy firmy na oslonie, wiec nie wiem od kogo bralem.
według mnie nie będzie różnicy do czego się ją zamontuje, bo mocowania i tak nie są na silniku, a podłużnice we wszystkich wersjach silnikowych sa te same
ewentualnie może się zdarzyć że będzie się opierać o miskę olejową ale tu zawsze można lekko podciąć
w ETKA występują trzy wersje, jedna do diesla, druga tdi, trzecia 1.4/1.6 16V
po rysunku widać ze różni się trochę wyprofilowanie ale mocowania i sam kształt są takie same
wersje do benzyny z lewej strony z przodu maja jeszcze otwór na jakiś kanał powietrzny
Witam
Mam Polo 1.4(ANW)1999,po lifcie.
Mam pytanie,problem,otóż poszukuje słony silnika dolnej,tej która chroni silnik od spodu,ponieważ ja jej nie mam ,a po ostatnim zalaniu silnika i przymusowej wymianie cewki zapłonowej,postanowiłem ją zakupić.Szczególnie proszę osoby z silnikami ANW .Zgóry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Każdy kiedyś umrze, tylko my decydujemy co po sobie zostawimy.