Produkty K2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
myszaty
Raczkujący
Raczkujący

Produkty K2

Post autor: myszaty »

macie jakieś doświadczenie z produktami tej marki ? przy poprzednim aucie stosowalem TEMPO, ale efekt był średni na białym kolorze, teraz widziałem K2 Motofix mleczko do nablyszczania lakieru, warto kupić ?
VW Polo 6n 1.4 '98 automat
Zestaw CB ---> Teddy ASC + Lemm AT 71 & Yosan JC 350 + Lemm AT 900
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

największe doświadczenie większość ma z SG jeśli chodzi o tańsze produkty
Awatar użytkownika
korzenio
Swój
Swój

Post autor: korzenio »

Nie jestem przekonany ze w dziale pod patronatem SG i dziale przede wszystkim detailingowym wrzucasz k2 :P gdzie to bubel z castoramy :) z k2 to mozesz sobie szyby odmrażać :D

A nawiązując do TEMPO.... to żadnemu samochodowi nie życze takiej biedy ... :D
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Ja się wypowiem na podstawie wosku K2 bo taki kiedyś miałem. Pomimo ceny która z pozoru wydaje się być atrakcyjna wosk ów jak dla mnie jest mało wydajny. Poza tym bardzo krótko się utrzymuje. Ja kupiłem wosk collinite 476 kilka razu dłużej się utrzymuje, i kilka razy bardziej jest wydajny. Jeszcze dodam to, że szampon ze sklepu zajmującego się kosmetykami samochodowymi nawet ten budżetowy będzie o niebo lepszy od tego z supermarketu. A przy tym cena nie będzie się różniła. Wiem z doświadczenia.
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Nie polecam ich produktów - jakościowo porażka. Jeśli chcesz coś z marketu to lepiej wybrać Sonaxa, ew. Turtlewaxa. Co prawda nadal jest to najniższa półka, ale są znacznie lepsze niż K2.
Jeżeli zależy Ci na jakości to polecam Meguiar's - ja jestem bardzo zadowolony z ich kosmetyków.
A co do wosku Collinite 476s to podzielam zdanie przedmówcy - dobry produkt.
A
Anonymous

Witajcie.
Osobiście uważam ze nasze prosukty są w takiej cenie, że ciężko je zastąpić czymś innym. Nasz quick detailer kosztuje ok 35 pln, quick detailer z niskiej półki kosztuje 20/25. Zaoszczedzone 10 zł. Ale fakt jest taki, że nasz detailer po 1 aplikacji wytrzyma więcej niż połozenie całego firm "marketowych". Jeśli chodzi o Sonax, mają kosmetyki premium, ale cena jest wyższa od naszej a jakościowo dopiero zbliża sie do trwałości Morning Dew :). Nie wpsominam o woskach bo to już zostało powiedziane,
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Nie robię nikomu reklamy ale miałem chyba ze 3 lata temu produkt w postaci szamponu firmy którą reprezentuje przedmówca. Był to produkt tani ale własnie kupiony w profesjonalny sklepie, w którym to obsługa poleciła mi ten szampon. Było widać różnicę w myciu auta tym szamponem a market-owym produktem. Wiadomo ludzie mają wózki dziecięce droższe od mojego auta, ale czy mojemu autu potrzebny jest wosk za 1 kPLN ? za puszkę. Potrzebne jest to aby było zadbane. Dziś na parkingu w deszczu obserwowałem jak woda spływa po innych autach a jak kropelkuje po moim. Auta nowsze droższe a "zaniedbane woskowo". Najważniejsze to jest to aby się właścicielowi chciało cały zmagać z pracami nad zabezpieczaniem lakieru.
A
Anonymous

Nasz wosk to koszt 65 pln, myślę ze to dobra cena jak za wosk który zawiera ~~42% carnabua. Z jednego 100g pojemniczka spokojnie mozna zrobic ok 5/6 aut :)
Awatar użytkownika
myszaty
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: myszaty »

też chyba dobrze, że tego nie kupiłem :) przed kupnem chciałem zaczerpnąć jakieś opinii bo po TEMPO to jaki efekt jest to wiem...
VW Polo 6n 1.4 '98 automat
Zestaw CB ---> Teddy ASC + Lemm AT 71 & Yosan JC 350 + Lemm AT 900
s
samochodzikowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: samochodzikowy »

Niektóre produkty K2 są dość ciekawe, ale jednak SG to już inna półka. Nie ma nawet porównania
Awatar użytkownika
mroku
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mroku »

A co powiecie o k2 ultracut do polerki lamp?
s
samochodzikowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: samochodzikowy »

Są lepsze środki do polerki lamp :P
Awatar użytkownika
mroku
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mroku »

Co polecasz do polerki lamp?