Rok produkcji: 1991
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.0 33kW
Kolor: LP6M
Koła: Solniczki Centra 13 cali + Hankook 155/70R13
Wyposażenie:

W czerwcu udało mi się kupić bardzo fajne Polo FOX z 1991r. Auto znalazłem kilka ulic od swojego domu, sprzedawał je bardzo miły 80-letni obywatel, który miał ją od 2004 roku. Polo kupiłem w zasadzie bez dłuższego zastanowienia i bez jazdy próbnej, wystarczyło mi to co zobaczyłem zaglądając pod auto - oryginalna konserwacja w kolorze nadwozia praktycznie bez śladu rdzy. Pierwsze zdjęcia w dniu zakupu po porządnym myciu:

Kilka mniej lub bardziej ciekawych faktów na temat auta: mam książkę serwisową prowadzoną przez starszego Pana przez cały okres użytkowania potwierdzającą, że auto ma 109620km przebiegu. Mam oryginalną książkę ze wszystkimi instrukcjami itp., wypłowiałą wizytówkę berlińskiego dealera VW i inne gadżety typu apteczka, trójkąt. Na całym nadwoziu oryginalny lakier, w tej chwili po korekcie grubość lakieru od 70 do 120 mikronów.
Od zakupu auta udało się zrobić kilka rzeczy głównie mechanicznych, oczywiście podstawy typu olej, filtry, rozrząd z pompą wody, świece, przewody zapłonowe, chłodnica, zbiorniczek wyrównawczy, termostat, płyn chłodzący, uszczelka pokrywy zaworów.
Z zewnątrz zrobiona korekta lakieru oraz zmienione koła na solniczki Centra z nowymi oponami Hankook 155/70R13.
Plany?
Doprowadzić do jak najlepszego stanu i tak utrzymywać, lekko obniżyć - bo autem głównie jeździ moja Żona

Aktualnie ogarniam wnętrze i komorę silnikową, efektami będę się chwalił na bieżąco.
Poniżej klika fotek w kolejności mniej więcej chronologicznej.
Pozdrawiam!

~~~~~~~~~~~
Fotki wnętrza: