[9n3] 1.4 BUD 2007

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
emajlo7931
Newbie
Newbie

[9n3] 1.4 BUD 2007

Post autor: emajlo7931 »

Witam.
Ostatnio zakupilem modul komfortu 6q0959433e.
Modul mial wtyczki wpiete z obcietymi koncowkami 2 czarne i 1 jasno brązowa.
Prosił bym o schemat tej jasno brązowej, gdyz dowiedzialem sie ze jest ona od alarmu ori a na takim mi zalezy. Oznaczenie wtyczki 6q0972883a.
Wiem ze jest to modul z alarmem bo po zamontowaniu go w samochodzie proba otwarcia drzwi z klucza konczy sie migajacymi awaryjnymi.
Proszę o odpowiedź i nie usuwanie mojego posta nawet jesli jest niepoprawny prosze o zrozumienie gdyz jestem nowicjuszem.
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Mam polo od nowości z tym silnikiem ale nie znam się za bardzo na tych modułach wiem jak zmienić siłę wspomagania i rozebrać drzwi gdybyś chciał to mogę udostępnić podejrzenie u mnie tego modułu.
e
emajlo7931
Newbie
Newbie

Potrzebuję treści technicznych także dziękuję za chęci... Opis wyjść na pewno ktoś to już musiał przerabiać proszę o informacje.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam.
To, że migają kierunkowskazy o niczym nie świadczy. Centralny zdalny, bez alarmu też miga. Z tego co ja kojarzę od alarmu jest trzecia wtyczka. Normalnie gdy alarmu nie ma w samochodzie fabrycznie, nie ma calej wiązki do tej brązowej wtyczki. Schematu niestety nie posiadam.

Pozdrawiam
b
basto
Newbie
Newbie

Post autor: basto »

Witam odświeżę temat ponieważ także kupiłem moduł komfortu w celu uruchomienia kluczyka scyzoryka i niestety okazało się że trafiłem na moduł z alarmem, i teraz mam problem bo po otwarciu samochodu z kluczyka i otwarciu drzwi po około 30 sekundach zaczynają migać migacze i migają do momentu aż zamknę auto kluczykiem i otworzę i po otwarciu muszę przekręcić kluczyk w stacyjce. Czy jest jakaś programowa możliwość wyłączenia tego alarmu? Dodam że po zamknięciu i otwarciu auta w module komfortu pojawiają się dwa błędy:
01134 - Alarm Horn (H12)
49-00 - No Communications
01135 - Interior Monitoring Sensor
36-00 - Open Circuit

"emajlo7931" rozwiązałeś problem? Jeśli tak to podziel się informacjami.
e
emajlo7931
Newbie
Newbie

Problem rozwiązałem w vag-com jak wejdziesz w nastawy i interior control czy jakoś tak z tego co pamietam to 09 - interior electric masz 5 cyfrowy kod i ja zacząłem się bawić w przestawianie kodu który znalazłem na stronie golfa. Obecnie migają mi kierunki przy otwarciu i zamknięciu. Przy 15km/h zamyka się samoczynnie i po wyjęciu kluczyka ze stacyjki otwiera. Uzbraja też bagażnik podczas długo trwałego nie otwierania. A twój problem to niestety nadaje sie do kategorii mam moduł z alarmem ale nie mam pilota trzeba do programować. Ja kupiłem za 150 na allegro 1J0 959 753 DJ/AH naprzemiennie.

Jeśli chodzi o alarm nie mam wiązki więc podpiąłem alarm CAN pod istniejącą instalację hula jak zły.
Pozdrawiam i życzę miłej pracy z "polóweczkami"...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”