[6n2] Przedni błotnik lewy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wsz47
Newbie
Newbie

[6n2] Przedni błotnik lewy

Post autor: wsz47 »

Witam. Jest to mój pierwszy post ale mam nadzieję, że wybrałem dobry dział. W razie czego proszę moderatora o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

Problem dotyczy przedniego błotnika. Nadszedł czas aby go wymienić bo już nawet zaczął lekko rdzewieć. I tutaj mam pytanie. Gdzie mogę taki błotnik zakupić? Do tej pory rozglądałem się tylko na allegro i olx. Druga sprawa to czy muszę szukać błotnika tylko do modelu 6n2 (bo takie jest oznaczenie kodowe modelu z 2000r?) czy może błotnik od starszego modelu 6n też by tu pasował?

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi :)
Pozdrawiam,
Wojtek.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Błotnik z 6n nie pasuje.
W 6n2 były dwa rodzaje błotników z uwagi na próg, z tego co się orientuję
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

potwierdzam, są dwa rodzaje błotników, pod tzw wąski lub szeroki próg, widać różnice na pierwszy rzut oka
najlepiej szukać na allegro wpisując jeszcze kod lakieru żeby nie trzeba było lakierować elementu, samochodów z UK na części jest sporo więc powinno się udać znaleźć
w
wsz47
Newbie
Newbie

Post autor: wsz47 »

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zwrócę szczególną uwagę na rodzaje progu w tych błotnikach.

Jeszcze nurtuje mnie jedna rzecz. Lepiej wybrać używany błotnik czy zamiennik? Czytałem trochę o tych zamiennikach, opinie są różne ale raczej ludzie wypowiadają się negatywnie.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="wsz47"]Lepiej wybrać używany błotnik czy zamiennik?[/quote]
wg. mnie ori używka. ale tylko po obejrzeniu na żywo! ze względu na bardzo częste rdzewienie w dolnej części polecam przed założeniem błotnika zabezpieczyć go od środka, choćby barankiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”