Nie wiem czy dobry dział wybrałem, ale mam pewien problem. Jadać 150 strasznie drży maska przy szybie jakby miała zaraz wyskoczyć. Na postoju nie odczuwam tam żadnych luzów.
Polo 9n 1.2 12v Czy to mogą być aż takie duże drgania silnika na poduchach ?
Witam,odpowiedz NIE,nie może być żadnych widocznych drgań maski nawet przy 200km/h.
Zobacz czy nie brakuje Ci takich piankowych odbojników maski,lub może jeśli masz takie gumowe wkręcane to trzeba je wyregulować żeby maska nie miała luzów. Lub w ostateczności zobacz czy nie ma luzu na zawiasach maski.
Pozdro. :piwo:
[quote=""rolf""]Piszesz ze przy konkretnej szybkosci tak sie dzieje , ja bym sprawdził koła na wyważarce .[/quote]
Kolego rolf,nawet jeśli koło lub koła są nie wyważone to maska i tak nie może widocznie drgać podczas jazdy. Były nawet przypadki otwarcia maski podczas szybkiej jazdy-to dopiero masakra. Natomiast jeśli koła są źle wyważone napewno ma to wpływ na jazdę, pracę i zużycie zawieszenia ale to inny temat.
Drgania napewno nie są od silnika bo silnik praktycznie po przekroczeniu 1500obr pracuje bardzo stabilnie i się nie trzęsie,nawet w dieslu.
Ja bym obstawiał na jakieś luzy maski,może na zamku,a przy prędkości 150km/h są duże podmuchy wiatru i stąd mogą być te drgania,których być nie powinno.