Witam. Mam problem (szukałem rozwiązania ale nie znalazłem nic podobnego) -
Miałem problem z radiem - podczas przygłaśniania powyżej danego poziomu (u mnie 10) radio się resetowało. Postanowiłem sprawdzić dlaczego tak się dzieje, okazało się że nie łączy na styku wtyczki. Ale przez przypadek zrobiłem zwarcie - spaliło bezpiecznik w samochodzie odpowiedzialny za radio - wymieniłem go na nowy. Po tym incydencie radio się nie uruchamia - kupiłem nową kostkę, podłączyłem do samochodu. Niestety brak napięcia po przekręceniu stacyjki - jak sprawdzam miernikiem to pomiędzy przewodem +12V po stacyjce a masą jest 0V. Natomiast jest +12V pomiędzy stałym +12V z akumulatora a przewodem gdzie powinno być napięcie po przekręceniu stacyjki. Czy ktoś wie o co może chodzić? Wygląda ogólnie tak jakby tylko jeden przewód był '+' a pozostałe to masa.
Bezpiecznik był założony 15A. Czyli prawidłowy( poniżej prawidłowe wartości):
Jeśli przewód to ten który idzie od stacyjki do kostki ISO? Ale czy wtedy miernik pokazywałby 12V pomiędzy stałym 12V a tym od stacyjki? Raczej powinno być 0V jeśli by przewód był przepalony...
kluczyk przekręciłeś podczas pomiaru tego napięcia? (wiem głupota ale czasem sie robi takie błędy nieświadomie)
jeśli tak, a bezpiecznik jest cały to coś się spaliło, zapewne przewód
[quote=""Marcin86c""]kluczyk przekręciłeś podczas pomiaru tego napięcia? (wiem głupota ale czasem sie robi takie błędy nieświadomie)[/quote]
Tak :victory:
No nic, jutro spróbuje tam się dostać pod stacyjkę i zmierzyć przewodnośc między przewodem przy stacyjce a w kostce. Ale że tak by potrafiło upalić przewód podczas zwarcia...?
Próbowałem jakoś sprawdzić przewód pomiędzy kostką iso a stacyjką ale nie udało mi się do niego dostać - rozkręciłem dolną osłonę kierownicy, potem dolną osłone taką metalową z pianką - miałem dojście i widok na wiązki ale niestety idą one w takiej szynie, i nie potrafiłem jej ściągnąć. Ma ktoś wiedze jak można się dostać do kostki w stacyjce?