[6n] Montaż fabrycznego centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[6n] Montaż fabrycznego centralnego zamka

Post autor: adek1983 »

Koledzy, koleżanki. W moim polo 6N nie mam centralnego zamka. Mam za to elektryczne lusterka. Przymierzam się do montażu fabrycznego centralnego zamka. Zakupiłem już chyba kompletny zamek od wersji 5D. Może ktoś mi wskazać materiały, które ułatwią montaż zestawu w aucie? Zdjęcia, rysunki techniczne podpowiedzi bardzo mile widziane i oczekiwane. Jak tylko dotrze do mnie zestaw zamieszczę zdjęcia co mam. Wtedy pewnie uda się ustalić co jeszcze trzeba kupić. Na koniec zamierzam stworzyć manual.
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KubaSrem »

Ja zakładałem do Mojego Polo ale 5D, VW mają centralny ma pompce, czyli nie elektrycznie a pompka z powietrzem, jedyny minus to to że trzeba uważać żeby węża nie przedziurawic, złamać albo źle włożyć, bo będzie uciekalo powietrze przez co może się zatrzeć pompka :D
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

No to na bank będę Ciebie męczył przy montażu swojego :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Mam już całość w domu. Udało mi się to połączyć i uruchomić. Wygląda na to, że instalacja pneumatyczna jest kompletna. Muszę tylko zastąpić trójniki (rozgałęzienia na tylną parę drzwi) zwykłymi łącznikami. Zauważyłem brak wtyczki/pinów przy kabelkach dla prawych drzwi. I zastanawia mnie jedna rzecz. Przy zamykaniu zamka od strony kierowcy nie zawsze zareaguje pompka. Wygląda na to, jak by styki w zamku od strony kierowcy były zabrudzone. Istnieje możliwość rozebrania takiego zamka?

EDIT 21-08-2015

Istnieje. Jest kilka zatrzasków i można zdjąć białą obudowę zamka. Z niej trzeba wyciągnąć białą wtyczkę (6 pin) i z samej wtyczki wyjąć styki. Psiknąłem jej kontakt sprayem i pomogło. Teraz pompka reaguj za każdym razem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”