[9N] pęknięty zderzak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Ten zderzak z linka też jest uszkodzony ;)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote="misiek89"]Ten zderzak z linka też jest uszkodzony[/quote]
to pierwsza z brzegu aukcja która zobrazuje cenę takiego zderzaka :grin:
mimo że uszkodzony to cena niższa niż samo spawanie Twojego,więc jedna robota odpada :good:

podejrzewam że w stanie"do założenia" nie będzie droższy niż 200 zł
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Muszę obczaić na nalepce kod lakieru, bo ten LP3G to nie mój. LP3G to bardziej meksykańska czerwień, ja mam coś pod wiśnie.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Minimarek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Minimarek »

Moim zdaniem spawanie go przy cenie używek w bdb stanie jest bez sensu. Co do zakupu pod kolor, nie można zapomnieć o jednym. Lakier się starzeje, zależnie od regionu użytkowania samochodu, czy był garażowany czy nie i wielu innych czynników odcień będzie się różnił. Niestety potem rzuca to się w oczy i przeszkadza np. przy sprzedaży samochodu. Oczywiście można trafić idealnie, ale może być też duża różnica. W takich wypadku lakiernik dobiera odpowiedni kolor. Koszt lakierowania jednego elementu to ~200zł w mojej okolicy.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="Minimarek"] Niestety potem rzuca to się w oczy i przeszkadza np. przy sprzedaży samochodu.[/quote]
Jak się bardzo chce można zrobić dokumentację foto, a pękniemy zachować.
[quote="Minimarek"]W takich wypadku lakiernik dobiera odpowiedni kolor.[/quote]
Nie każdy lakiernik zrobi to dobrze, a niektórzy wcale.
[quote="Minimarek"]Lakier się starzeje, zależnie od regionu użytkowania samochodu, czy był garażowany czy nie i wielu innych czynników odcień będzie się różnił.[/quote]
Dlatego warto oddać auto na korektę lakieru do profesjonalnej firmy lub kogoś kto się na tym zna.
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote="misiek89"]Muszę obczaić na nalepce kod lakieru, bo ten LP3G to nie mój.[/quote]
Tak zrób :oki: LP3G to najczęściej spotykany czerwony w vagach,więc i na allegro najwięcej takiego koloru,na zdjęciach w ogłoszeniu rzadko kiedy wygląda jak w rzeczywistości stąd wrażenie że jest inny
[quote="Marcin86c"]Dlatego warto oddać auto na korektę lakieru do profesjonalnej firmy lub kogoś kto się na tym zna.[/quote]
w większosci przypadków elementy lakierowane oferowane jako "igły" wymagają polerowania(ryski,przebarwienia,wyblaknięcia)po spolerowaniu odzyska swoją głębie koloru(i wtedy dopiero może sie różnic od pozostałych paneli :grin: :shock: ) ale daj mu kilka tygodni i "dojdzie" do odcienia pozostałych elementów :grin:
Ciesz się że nie masz LC9Z :grin: tam dopiero byś się nakombinował z dobraniem grubości,lości,koloru ziarna w bazie :crazy:
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

No właśnie się zastanawiam, czy w ogóle bawić się z tym zderzakiem, bo na drugi rok i tak mam w planach zmianę auta. Więc może z tym jeździć a później przy sprzedaży zjechać trochę z ceny ze względu na ten zderzak.
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

A lakier mam: LC3X.
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Dobra, jestem na etapie zakupu lampy.
Czy te napisy z markera białego i czarnego na lampie to idzie usunąć, tak żeby nie było po nich żadnego śladu? Jeśli tak, to czym je usunąć?
Lampa: http://img14.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5332842211
Obrazek
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Benzyna ekstrakcyjna, szmatka i nie będzie śladu.
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Rozpuszczalnikiem uniwersalnym nie pójdzie? :-D
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Lampa tylna europejska, różni się czymś od lampy od anglika?
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wsteczny i p.mgielna są po przeciwnych stronach - chyba że auto ma 2 wsteczne i 2 p.mgielne, a tak jest w 9n jeśli się nie mylę
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”